Tjuvstartarna

Snart är det jul. Om det ska man påminnas i god tid som läsare av heminredningstidningar. Jag gillar sådana. Men inte de nummer som kommer i november. Spaltmeter efter spaltmeter med recept på den kryddigaste glöggen, den sötaste knäcken, det juligaste av allt juligt. Allt pudrat med fluffig hemtrevnad, tradition i kubik och glittrande trivsel.

Alla krönikörer bara älskar julen. Hela paketet. De hemgravar lax, ger apelsinerna snirklande mönster av kryddnejlikor, frossar i julmusik och kristyränglar. Och de börjar med allt långt före första advent. Kan inte hålla lusten i schack.

Jag blir provocerad. Och känner ett styng av otillräcklighet. Jag kan aldrig skapa den perfekta julen. Gemytet står mig upp i halsen. Men lite rykande het glögg skulle sitta fint.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

2 tankar om “Tjuvstartarna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s