Överhettad fartlek

Fartlek i plus fyra graders värme bör inte utföras i underställ, t-shirt, extralånga strumpor och vindtäta överdragskläder. Plus en alldeles för varm mössa. Som kliar. Och fleecevantar.

Lyckades missa att kolla temperaturen innan jag gav mig ut. Insåg det fatala misstaget efter två kilometer uppvärmning, men då var det så dags. Varmt, varmt, varmt. Och utan mössa får jag skavsår av pannlampan. *patetisk självömkan*

Försökte hålla mig till långa fartavsnitt på 3-4 minuter. Allt för att förbereda mig för nästa veckas premiär med 1000-meters intervaller. En premiär jag tror jag skjuter lite längre på framtiden. Känns som om jag saknar ett par kvalitetspass till i benen innan kroppen pallar tusingar. Eller så har jag bara blivit bekväm?

Runda: V. Väppeby – Säby – Hedsta – infart V. Väppeby
Sträcka: 11,4
Tid: 65

………………………………………………………………………………………………………………………………..

2 tankar om “Överhettad fartlek

  1. Bekväm är du då inte, sträck på dig för att du springer istället.

    Angående tusingarna är det lite lurigt, själv har jag bara kört 1000-intervall en gång och då gjorde jag 6 repetitioner och försökte hålla tänkt fart för milen. Just intervall tror jag är ett pass som är otroligt skönt att se tillbaka på, men ”lite” av en pina innan man väl kommer igång.

    Kör hårt!

  2. Pina var ordet. Jag har bara testat 400-intervaller tidigare. Fick definitivt inte mersmak. 😉
    Säkert därför jag känner mig lite motsträvig. Och lite olydig. Om jag skippar tusingarna följer jag ju inte Szalkais program. Vågar man trotsa en guru? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s