Slirigt värre

”Du är mer galen än jag. Jag arbetar för gud, vad har du för ursäkt att ge dig ut?” 

Vår kyrkvaktmästare ringde in helgen lagom när jag passerade kyrkan. Kyrkklockornas sång ekade dovt i det ymniga snöfallet. På väg hem mötte jag honom efter avslutat värv. Det var då han fällde de där väl valda orden.

Hans cykel slirade i den decimetertjocka kramsnön. Mina fötter slirade minst lika illa. Våta flingor fastnade i mina ögonfransar, bildade rännilar utför kinderna. Blöta vantar, blöta skor. Jag tycker definitivt att han hade en poäng.

Hann precis slänga min huttrande kropp i duschen. Skölja schampot ur håret. Då gick strömmen. Pumpen tappar trycket och vi blir utan vatten. Kanske tyckte någon ”ovan där” att jag förtjänat en liten belöning.

Men någon mumsig fläskfilégryta med ädelsost blev det inte. Vi kokade ägg på gasolköket. Drack varsin kopp te i fotogenlampans sken. Och så tre rundor till vedboden för att hålla kakelugn och kamin med föda. Tidig kväll för hela familjen. Nerkrupna under dunbolstren.

Runda: Tomta
Sträcka: 6,2
Tid: 37
Hastighet: 6

………………………………………………………………………………………………………………………………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s