Försakelse med grädde

I morgon inleds den – fastan. 40 dagar lång. Söndagar undantagna. Enligt kristendomens västkyrkliga tradition. Startsignal på askonsdagen. Känns dammigt och torrt.

Fettisdagen däremot är fet och svulstig. Synnerligen gräddig. Jag svullade i mig en semla. Under tiden funderade jag på morgonens Tankar för dagen. Regissören och författaren Pernilla Glaser talade om att avstå, att försaka. Passande så här i fastans tid.

Vad är jag beredd att avstå? Inte för att komma närmare en gud. Inte för att rena själen – eller kroppen. Men för att ta ansvar. För miljön till exempel? För solidaritet? För världen.? Något större än jag själv?

……………………………………………………………………………………………………………………………….

3 tankar om “Försakelse med grädde

  1. *burp*…jag åt en också, två timmar senare googlade jag om recept på hur man fastar…*S* En fet bulle om året räcker.
    Nu ska jag åter gå till tanken om det destillerade ”jaget” /kram

  2. Hm? Men har du sett vilka trevliga wienersemlor med choklad de har på Ofvandahls? Eller om det var Günterska? Smarriga såg de ut i alla fall. Säkert bara 800 kcal…
    Man kan ju försaka brysselkål istället för fettiga bakverk *skratt*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s