I morgon inleds den – fastan. 40 dagar lång. Söndagar undantagna. Enligt kristendomens västkyrkliga tradition. Startsignal på askonsdagen. Känns dammigt och torrt.
Fettisdagen däremot är fet och svulstig. Synnerligen gräddig. Jag svullade i mig en semla. Under tiden funderade jag på morgonens Tankar för dagen. Regissören och författaren Pernilla Glaser talade om att avstå, att försaka. Passande så här i fastans tid.
Vad är jag beredd att avstå? Inte för att komma närmare en gud. Inte för att rena själen – eller kroppen. Men för att ta ansvar. För miljön till exempel? För solidaritet? För världen.? Något större än jag själv?
……………………………………………………………………………………………………………………………….
*burp*…jag åt en också, två timmar senare googlade jag om recept på hur man fastar…*S* En fet bulle om året räcker.
Nu ska jag åter gå till tanken om det destillerade ”jaget” /kram
Hm? Men har du sett vilka trevliga wienersemlor med choklad de har på Ofvandahls? Eller om det var Günterska? Smarriga såg de ut i alla fall. Säkert bara 800 kcal…
Man kan ju försaka brysselkål istället för fettiga bakverk *skratt*
mja, jag tar hellre brysselkålen, de är ju smarriga om man kokar dem knapriga i buljong…*slurp*
Men däremot tar jag gärna en fika med dig!