O-troligt psyke

Jag är inte psykologiskt trovärdig. I alla fall inte enligt I som snackar om filmfobier i Kino, P1:s filmmagasin.

Hennes cineastiska fasa stavas dialektflickor. Kvinnliga filmkaraktärer som snackar dialekt  och droppar kläderna (samtliga klädesplagg) för att sedan slänga sig i sjöar, älvar eller hav. Nakenbaderskor som försöker locka med sig sina manliga motspelare i plurret. (Jag har aldrig reflekterat över hur många svenska filmer som innehåller såna våta scener. Uppenbarligen en hel del. Intressant faktum iofs.)

I tror inte på att sådana flickor finns i verkligheten. Misstänker att karaktärerna är resultatet av manusförfattares och regissörers önskedrömmar. Om sexuellt frigjorda kvinnor? Parade med nationalromantiska motiv á la Zorn? Eller?

Märkligt. För jag känner mig inte särskilt drömsk. Eller o-trolig. Högst verklig faktiskt. Och jag bryter på norrländska. Badar gärna spritt språngade i svenska tjärnar och havsvikar. Och försöker då och då locka andra att göra mig sällskap.

…………………………………………………………………………………………………………………………………….

5 tankar om “O-troligt psyke

 1. Då är vi tre, PaljettenQ badar helst naken:)
  jag kan dock tänka mig att I tycker att det är en floskel som dyker upp på filmduken och sånna är vi väl alla (typ alla) allergiska emot?
  Jag har efter att ha sett guldbaggengalan på tv och till min förfäran kunde jag konstatera att jag inte har sett EN ENDA av de nominerade filmerna, ingen annan heller för den delen. Så jag har nu bestämt mig för att se minst fem svenska filmer i år.
  Första filmen på listan är avklarad; Ett öga rött.

  Jag kan ju skriva små notiser om jag skymtar några badankor *S*

 2. Vilken beundransvärd ambition! Jag hänger gärna med ngn gång. Jodå, I var allergisk mot just de där ”floskelscenerna” – men hon var också övertygad om att kvinnor som badar näck (i sällskap med andra?) är underliga. Om de överhuvudtaget finns…
  Känns skönt att veta att jag inte är ensam *ler*

 3. Det var någon som sa/skrev att kvinnor som byter om utan att skyla sig i ett omklädningsrum så att andra kan se dem MÅSTE vara flata…vad säger du om det?
  Världen ÄR galen, jag vet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s