Historiskt långpass

Likt en budbil. Hit & dit, härs & tvärs. Med ständiga stopp i maskin. Och en och annan felaktig sväng. Det har sina sidor att välja ny, okänd terräng för långpasset. Helst om den passerar historiska lämningar. Gravrösen från bronsåldern, en vikingatida skeppssättning, gamla torpargrunder. Spår av människor.

Slog några extra lovar. Stannade. Funderade över mänskligt liv och slit. Spåren av tid.

Sen tassade jag vidare på mjuka skogsstigar. Njöt. Gav själva f-n i både fart och sträcka. Fyllde själen med natur. Med disigt solljus och känslan av kraft.

Upplandsleden Lillkyrka

Och blev lite blöt om fötterna…

Torrskodd? Knappast.

En och en halv timme längs Upplandsleden blev det. Sen tog skogsstigarna slut. Och styrkan. De sista 45 minuterna hem var fötterna blytunga. Varje steg mötte fötterna motvilligt asfalten. Skapade blåsor. Ländryggen protesterade. Törst. Tröttma.

Runda: Upplandsleden från Lillkyrka – Hällsta, Säby – Veckholm – Ö. Väppeby
Tid: 136

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

4 tankar om “Historiskt långpass

 1. Det var verkligen underbart!

  Det var ett tag sedan jag helt struntade i allt vad träningsprogram och marathonmål heter. Annars finns det alltid där, på långpass iofs rätt långt bak i skallen, men ändå. Jag har en tendens att bli alltför fokuserad på kilometrar och tider. Och då har jag ändå ingen GPS, ingen stegräknare och ingen pulsklocka.

  Att springa i nuet ger något helt annat.

 2. En helt fantastisk känsla är det att springa i naturen. Även om farten kanske inte blir lika hög som det vanliga asfaltstuggandet så stärker naturpassen muskler och leder på ett annat sätt, för att inte tala om hur skönt det är mentalt.

  Grattis till ett underbart pass 🙂

 3. Tack!
  Jodå, nog stärker det allt. Det känner jag i lårens framsidor så här dagen efter… Och inte hade jag en aning om att man kan få träningsvärk i vristerna – tro mig, det kan man! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s