Skodd för skubb

I bloggvärlden rinner snålvattnet på Masse, Allan, Karin och Berglund. Och på alla de muntert dreglande kommentatorer som går igång på temat – skor. 😉

Jag känner också av en ökad salivutsöndring. I tre sekunder, medan jag funderar över hur kul det skulle vara att köpa ett nytt par. Men sen inser jag att jag mest yvs över chansen att få botanisera i löparbutiken. Bränna lite pengar. Komma hem med en prasslade plastkasse.

Jo, visst har jag ett par skor. New Balance. Letar reda på etiketten för att ta reda på modellnumret. Men den är för svettblekt för att texten ska gå att läsa. 600 någonting, eller kanske 700?

Modellen är noga utprovad (borde kanske ha lagt nummer-eländet på minnet). Den fixar min överpronation. Men där slutar i princip mitt intresse för märke och modell. Skorna är ju bara mina verktyg. Hjälper trampdynor, leder och muskelfästen att klara mil efter mil. Räddningen för en kropp som inte klarar barfotalöpning.

Så läser jag Björn Sunessons senaste inlägg. Jodå, det handlar såklart om – skor. Han har 8-9 par. Och en rätt lättjefull inställning till dem, tycks det mig. Men han har trots allt många par. Varierar mellan dem. Nytt pass – nya skor. Hävdar att det sparar kroppen.

Sånt går jag igång på. Det – och shopping i springaffären. På lördag kväll ska det stå ett par nya skor i min hall. Modell ännu okänd.

…………………………………………………………………………………………………………………………….

7 tankar om “Skodd för skubb

 1. Jag blir allra mest lycklig över känslan i fötterna och benen när de nya skorna kommit på foten 🙂 Och över att jag hittat en modell jag bara älskar…
  Läste också Sunessons blogg, riktigt skön inställning till skor och skoförbrukning 🙂
  Lycka till med sko-shoppandet!

 2. Tack! Jag hoppas verkligen att de har några lämpliga på lager i min storlek. Utbudet på skor för överpronerare i storlek 35,5 – 36 brukar vara rätt snålt :-(.
  Egentligen han mina nuvarande skor inte riktigt gjort sitt ännu. 75 mil kanske. Eftersom jag är rätt lättviktig inbillar jag mig dessutom att jag ”nöter” mindre på dämpningen. Men de börjar ge mig blåsor på märkliga ställen. Typ halvägs in under hälen?
  Och så tror jag som sagt att Sunesson har en poäng om nyttan av att variera mellan olika skor. Jag tror på det mesta – bara jag får åka ner på Löplabbet. 😉

  Visst är det härligt när man knyter på sig sina nya skor för en jungfrutur! 🙂 Jag brukar känna mig som Puh:s kompis Tiger – studs, studs, studs.

 3. Jag tycker också väldigt mycket om att köpa skor och jag har en del och vissa använder jag inte speciellt mycket.
  Jag ska till USA om en månad och då blir det minst två nya par skor och sen i slutet på mars tänkte jag investera i två par Newton också. Man kan aldrig ha för många skor =)

  Jag tror helt klart på att varva så mycket som möjligt då du får annorlunda steg i olika skor och det är bra att bygga upp ett generellt bra steg.

 4. Jag vill bara bittert påpeka att jag skrev om skofetishism redan för ett år sedan på en annan bloggadress. Masse bara kopierar 😉

  Men det är ju inte därför jag är här:
  Jag funderar på att knalla ner till RS på lunchen och försöka reklamera mina nya. De gnisslar nämligen. Vi får se hur det går…

 5. Dessa tjuvaktiga plagiatorer!
  Som helt kallt snor en bra bloggidé och gör den till sin egen. Och så blir det rundgång i maskineriet och alla snöar in. På skor till exempel. 😉

  Fotsvett?

 6. Jag har svårt att komma ihåg alla tusentals blogginlägg som jag läst. Jag lider av teflonminne… Inget fastnar…

  Och ni skulle sett Niklas lycka när de nya skorna var gul-svarta… Precis som AIK… fashinerande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s