Klädkod: bonnbränna?

Smala butiksanställda får kunderna att shoppa mer. Det tror åtminstone den brittiska klädkejdan Next. Och uppmanar sina anställda att hjälpa naturen på traven. Slimma till figuren med kritstrecksränder, långa örhängen och slimmade byxor. Det berättar DN. Stilguiden lär också ge tips som att en piffig sjal kan lura bort betraktarens ögat bort från sånt man helst vill gömma. Typ ridbyxlår och hängbuk?

Vi vill också att folk öppnar plånboken. Kan en stenhård dresscode locka fram mer pengar till forskning? Mitt Einsteinsvilda hår kan kanske stimulera penningströmmen. Ger ju ändå ett visst intryck av briljant vetenskapsman (som inte har tid att klippa håret). Eller kanske ska vi snarare sälja in vår förankring i verkligheten. Att vi står med båda tassarna tryggt i jorden. Leriga gummistövlar och en truckerkeps. En rejäl bonnbränna som signalerar att vi är praktiker ut i fingerspetsarna.

Vem hostar upp cash till ett gäng i jeans och birkenstock?

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s