På gamla, trötta sulor

Det står inte några skinande vita, splitternya joggingskor i min hall. Tyvärr. Mitt löpsteg gäckade personalen på Löplabbet och samtliga testade skor. Så jag lämnade butiken utan en prasslade kasse. Antiklimax.

Eller, förexten. En modell klarade jobbet. New balance 767. Exakt den modell som redan bor hemma hos mig. Men vitsen var ju att jag skulle köpa en annan sko för att få variation. *snyftar lite*

Lite märkligt är det, New balance 767 är en sko för måttliga överpronerare. Ingen annan modell i den kategorin lyckades tvinga upp mina inåtvinklande vrister. Men det gjorde å andra sidan inte de superstyva skorna mot kraftig överpronation heller…. Lika glad för det är jag förexten. Såna skor vill jag inte ha! Löpkänsla plus minus noll.

Bara att vänta på att fler av årets modeller ramlar in i butiken, eller ta en tur in till huvudstaden och Runners Store. Slaget är inte förlorat!

Dagens distanspass avklarades alltså i gamla trotjänare. Och med en dos mörkrädsla. Som jag till slut lyckades begrava till takterna av E-type. Eurodisco må vara enerverande, men det funkar fint för att driva monster på flykten.

Runda: Tomta + V. Väppeby
Sträcka: 8
Tid: 45
Hastighet: 5:40

……………………………………………………………………………………………………………………………….

6 tankar om “På gamla, trötta sulor

 1. Skoshopping är inte allt här i livet, även om man ibland kan få för sig det läsandes diverse bloggar i den inre cirkeln 🙂

  E-type har jag aldrik testat i iPod:en, men det skall jag definitivt göra. Han kan nog få både fart på benen och skrämma iväg en och annan Boogeyman…

 2. Hihi! Ja, det har minsann blivit en del skohets i bloggvärlden på senaste tiden. 🙂

  Märkligt med E-type. Han ger mig skavsår i öronen – utom när jag springer. Då ökar jag farten och tycker musiken är hur bra som helst?!

 3. Skohets?! Jag förstår inte vad du menar 😉 Det är ju bara roligt med nya skor, men jag håller med dig helt och fullt om att det inte är någon mening med att ha två likadana par att alternera emellan…

 4. Jag har ett par New Balance 767 också. De har dock blivit förvisade till promenadskor numera efter jag bytte löpsteg. Jag trivs med dem annars.
  Det är lite intressant att de inte kunde hitta något som passa förutom just dem. När jag provade ut och fick min NB767 så hade jag typ 3 andra att välja på men tog dem för de var bekväma.
  Men de tyckte inte att du pronera eller? Eller är det bara jag som tolkat det från texten?
  Bra pass annars, bra fart =)

 5. Jodå, nog tyckte de att jag pronerade. NB 767 lyckades få mitt löpsteg att bli rakt och snyggt, men inga andra skor. Och då började personalen klia sig i skallen. För vi hade testat flera par som borde vara ännu ”bättre” än 767. Jag lyckades till och med pronera i den värsta överpronationsmodellen de hade på lager. Saucony någonting. Som att springa med en planka under fötterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s