Lurvig grämelse

Lever i en lantlig bubbla. Verkligheten göre sig icke besvär. Uppenbarligen.

Har lyckats missa att andra lantisar besöker Mälardalen. Återuppståndna lantismusiker från Pite. Euskefeurat. Ok, de må ha återuppstått redan för ett par år sedan. Men nu släpper de sin första platta sedan 1994. Lurv.

Kritiken är som ljummen latte. 3:a i DN. 3:a i Piteå-tidningen. 4:a i Sundsvalls tidning. Skiter jag i. Har redan beställt skivan. Och jag har inte köpt en skiva sedan 1994. Typ.

Mycket är nostalgi. Folkhögskolenostalig. Norrländsk dimma som lättar över Ljungan. På hemväg från festen. Vänstervriden samhällskritik med lagom bett spelar vidare i hjärnan. Lite vinylraspig. För visst, skivorna Levandes och Hoven Droven snurrade mycket fysiskt på en klassisk skivspelare. Hackade till på ”Skweelarn”.

Just ikväll befinner de sig knappa 7 mil ifrån mig. Snackar pitemål i huvudstaden. Men mitt bubbeljag har lyckats missa det. Tar en tröstkaka till. Och nostalgitrippar lite på tuben.

 

………………………………………………………………………………………………………………………….

4 tankar om “Lurvig grämelse

  1. Vi får Lurva oss om de kommer till den upplysta staden:) Jag hänger på ! Jag är hellre nostalgisk än ljummen. Minns hur du gnolade med dessa toner då vi båda var pinunga och pinmplade rödvin och stekte potatis på Norrgård 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s