Uppblåst utväxt

Rubriken skulle ha kunnat syfta på manliga innebandyspelare som tar livet och spelet på för stort allvar. Men idag var de värsta stidspittarna frånvarande. Kontenta: Det var roligt att spela. Även om jag blev både bortdribblad och rundad.

Men det gjorde lite ont. Rubriken syftar nämligen på en vattenfylld blåsa på insidan av min högra häl. Den föddes på långpasset för två veckor sedan. Ett litet, litet embryo till vattenblåsa. Nu har den blivit vuxen. Fått ett större midjemått för varje träningspass. Snart tre centimeter i diameter. Sprängfylld.

De goda råden haglar. (Folk börjar väl lessna på att höra mig hasa och halta omkring i korridoren.) Punktera, punktera inte, köp ”extrahud” på apoteket, tejpa, plåstra. Känner mig villrådig. Men ett råd ignorerar jag totalt; vila. För sjutton! Det är ju bara en blåsa, efter en kvarts löpning domnar hälen. Fram tills dess springer jag på utsidan av foten.

Hade tänkt unna mig lite skoshopping i helgen. Men får snällt vänta. Gissar att lätt hälta och ett löpsteg på sniskan gör skoanalysen svår även för proffs på RS. Dessutom blir de kanske sura om jag kletar ner jungfruligt vita dojjor med läskigt blåsvatten.

……………………………………………………………………………………………………………………………..

3 tankar om “Uppblåst utväxt

  1. Du ska få ett tips av mig med: punktera, tvätta rent med alsolsprit/klorhexidinsprit (eller lösning, det funkar det med) och sätt på silkestejp under löprundorna. Lufta däremellan. Brukar läka snabbt då, iallafall för mig.
    Hoppas foten läker snart så du får testa nya skor 🙂 Och blåsvattnet (sårvätskan) är tämligen steril, så du kanske kan prova i helgen ändå?! 😉

  2. Tack för tipset! Litar betydligt mer på dig än på bonniga forskare på jobbet. Så nu har jag punkterat blåsan. Intressant, den hade ett antal lager… 🙂
    Nu ska jag ut och testa om hälen (förpackad i duoderm) pallar en tur på stan. Fast några skor blir det inte, orkar inte åka in till S-holm. Insåg dessutom att lördag på RS kan innebära totalt kaos. Så stan betyder idag Enköping. Bokrea och Apoteket. Mer än så kan den hålan inte erbjuda.

  3. Jag hoppas blåsan läker snällt nu! Och du har rätt i att RS nog är kaos en lördag, jobbigt att åka in till S-holm för att trängas då. Hoppas du får en riktigt skön helg med bokrea i Enköping 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s