Kraftlös energidag

Nu skulle jag, i den bästa av världar, kuta som en smärre galning i 80 sekunder och vila en minut däremellan. 300 meters intervaller stod på programmet för Szalkais adepter i 4-timmarsgruppen i dag.

Jag gick upp för att byta om till löparstassen. Klädde av mig in på bara mässingen. Och klev raka vägen in i duschen.

Fanns ingen ork varken i kroppen eller huvudet. Helt utan både lust och kraft. En heldag på stående fot på Energitinget gav allt annat än energi.  Toppad med en sliskig bulle till lunch. Jag orkade helt enkelt inte springa.

Försöker döva mitt dåliga samvete med att ett bortmaskat pass inte lär ha någon betydelse för maratonformen. Ändå gnager det lite. Mest för att jag känner mig själv. Har jag gett efter för motståndet en gång har jag alltför lätt att göra det igen.

……………………………………………………………………………………………………………………………

5 tankar om “Kraftlös energidag

 1. Vi har alla våra up’s and down’s. Lika tråkigt varje gång det händer. Var snäll mot dig själv och sträck på dig för att du springer och marathonsatsar! Tänk så många som inte har ambitionen, viljan, förmågan att klara det du gör!
  Vissa dagar är det inte värt att ens försöka och tro mig, du har igen det. Lite klyschigt men nästa gång har du laddat bättre och du kommer att fara som ett jehu genom intervallerna. Du kommer igen, jag vet det! 🙂

 2. Tack Karin!
  Det känns genast lite bättre. Det är ju för väl att man har en blogg – var skulle man annars få så mycket uppmuntran? 🙂
  Funderar på att förlägga intervallerna på lördag. Frågan är hur det kommer att påverka söndagens långpass?

 3. Bloggen är ett skönt forum att få rasa av sig på och få feedback och uppmuntran från andra 🙂 Klart du ska ha support på vägen ju!

  3:30-gruppen har flera intervallpass på lördagen före söndagens långpass. Det känns lite stumt i benen, men har funkat bra för mig iallafall. Lycka till 🙂

 4. Man har full rätt att vara kraftlös emellanåt. Det är kanske bara bra att lägga in en och annan vilodag för att låta kroppen ladda upp ännu mer inför nästa pass. Ett missat intervallpass gör garanterat varken från eller till vad gäller slutresultatet på SM. Definitivt inte om man har en grundinställning som din. Du har ju hållt igång riktigt bra under vintern! Kör hårt.

 5. Två vilodagar i rad gjorde gott. För innebandyformen åtminstone. Tuffade på som tåget. 🙂
  I morrn´ ska jag testa kortintervaller för första gången. Gruvar mig lite…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s