Röd om nosen

Sittande, fladdrande fjärilar, nymornade skalbaggar och en fet luden larv. Jag delade asfalten med många vårväckta kryp idag. För det var sannerligen vår. Luften luktade varm jord och solen kysste fram mina fräknar.

Det är underbart med sol! Men jag måste köpa en tunnare jacka, eller kanske en väst. Höll på att försmäkta i södersluttningarna. Och svor högt över jackans krage som jag försökte klämma fast i undertröjans halsringning. Gick sådär. Men det känns nästan fräckt att klaga när både vädergudinnan och löpargudinnan gjorde livet lätt.

M och lilla skrutt fick den tvivelaktiga äran att skjutsa ut mig längs vägarna igen. 22 kilometer är långt, skrämmande långt, när man ser meter efter meter snurra fram i bilens trippmätare. När jag klev ut ur bilen tyckte jag mig ha en halv evighet hem.

Första kilometern letade jag förtvivlat efter en tillräckligt tät skogsdunge. Var riktigt, riktigt skönt när jag äntligen hittade en vildvuxen gran att gömma mig bakom. Att ladda vätska har sina sidor… Men den nya grötvanan gjorde susen för batterierna.

Lyckades hålla ner farten bättre i dag (puls 150). Trixet är att välja bort musiken, istället fyllde jag i-poden med podradio. Ett avsnitt av Spanarna, följt av Filosofiska rummet och Vetenskapsradion historia. Hjärngympa i farten. Får inte bara bättre kondis, jag blir smartare också. 😉

När jag passerade kyrkan i Kungs-Husby (en halvmil kvar hem) petade jag in den gamla vanliga spellistan. Pop och eurodisco. Vips klättrade pulsen upp i 162. Alldeles lagom trött steppade jag uppför egna uppfarten. Nybryggt kaffe och en mumsig skinkmacka på verandatrappan. Livet är bra härligt!

Runda: Hemsta – Sycklinge – Vallby – Eka – Kungs-Husby – Segla
Sträcka: 22
Tid: 132
Hastighet: 6:00

……………………………………………………………………………………………………………………………

5 tankar om “Röd om nosen

  1. Det låter så underbart härligt när du beskriver det med ditt fantastiska språk. Vilket långpass! Tjoho! Hur kändes de nya skorna, förresten?

    Kul att du också lyssnar på podRadio. Spanarna är ju för sköna. Precis som långpassen i behagligt tempo. Och kombinationen är ju klockren.

  2. Heja tjejen! Vad härligt med sol, vår och en underbar belöning på verandan 🙂
    Var glad att du är på landet och springer, där finns det fler ”gömställen” än inne i stan. Har jag hört 😉

  3. Tack Benet! Jag vågade faktiskt inte springa långpasset i nya skorna. Än. De får studsa runt med mig på kvalitetspassen tills mina tassar vant sig. Har en salig förmåga att få skavsår…

    Karin: Utbudet är troligen större än i storstan´. Men tyvärr sämre än i de djupa Norrländska skogarna. Alldeles för mycket öppna åkrar. Och för många söndagsbilister på utflykt… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s