Sviniga intervaller

Snötäcke tunt som florsocker. Bildar nyknypplad spets på uppplöjda åkrar. Ett par minusgrader, men solen värmer. Tycker mig höra hur snökristallerna långsamt smälter. Klingar svagt, likt en nagels nuddning mot venetianskt glas.

Tyvärr valde jag fel riktning på uppvärmningen -mot grisbonden. Som uppenbarligen ansåg att klockan åtta en glimrade vacker skärtorsdagsmorgon är bästa möjliga tidpunkt att tömma gödselbrunnen. Lukten bet sig fast i näsborrarna, trots att jag förlade intervallerna i motsatt riktning. En svinaktighet som satte sitt spår på hela passet.

Mina numer obligatoriska ”strides” och kroppen gav omedelbart gensvar. Första intervaller kändes rätt ok. Men sen tog det tvärstopp. Fick förlänga ståvilan till en och en halv minut för att få ner pulsen.

Kanske var det fullmånen. Men troligare är nog stress. Visste att hemmavid väntade M och lilla skrutt på att få ge sig av norrut. Och de tänkte inte ge sig av utan mig. Dessutom är det mycket som inte får glömmas när man ska resa. Ständigt nya listor passerade i skallen. Inte bra för löparkoncentrationen.

Kvalitet på morgonen är överhuvudtaget ingen favorit. Även om jag aldrig springer oäten (Norrlandsanpassar spårket). Men kroppens energidepåer hinner inte ta upp varken gröt eller sylt.

Intervaller: 4 x 1000-1100 meter. (Granen till traktorvägen)
Tider: 5:08, 5:09, 5:13, 5:16
Totalsträcka: 10,5
Totaltid: 63

……………………………………………………………………………………………………………………………………..

6 tankar om “Sviniga intervaller

 1. Strides är bra. Stress är däremot ett otyg! Att inte kunna koncentrera sig på sin löpning utan ha tankarna på alla ”måste-göra-sen”-saker stör absolut både fokus och energi. Och nej, kvalitet på morgonen är svårt… Men mycket väl intervallat!!
  Hoppas du får det bra i Norrland! 🙂

 2. Poetisk början

  ”Tycker mig höra hur snökristallerna långsamt smälter. Klingar svagt, likt en nagels nuddning mot venetianskt glas.”

  Banne mig det vackraste jag hört sen jag konfirmerade mig.

 3. Håller med Masse. Fantastiskt språk. ”Venetianskt glas”.. tror inte att jag någonsin formulerat de orden, och definitvt inte i en beskrivning av hur snökristaller smälter. Snyggt.

  Flytgödsel från svin är ingen trevlig doft. Sånt kan förstöra vilket intervallpass som helst. Blä! Som tur är har vi inga grisbönder i närheten av mina löpstråk. Dock ett gäng kossor, men doften av koskit kan faktsikt vara lite småtrevligt i lagom dos… Eller?

 4. *rodnar klädsamt*
  Och funderar på vilka ord som yttrades på den där konfirmationen?

  Norrland är rätt trevligt. Just nu. Snö och gnistrande sol. Nu håller jag tummarna för att svärmor och svärfar lämnat luckor i schemat så att jag får plats för min löpning. Ser fram emot långpasset imorrn´. Men det är backigt här (Höga kusten) Riktigt, riktigt backigt. Kopiöst backigt.

  Jag föredrar helt klart koskit. Det luktar ”landet”, i lagom doser som sagt. När bonden just kört ett par vändor med slangspridaren nedanför min uppfart är det inte lika gemytligt… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s