Sjuk, sjukare, skjukast

Senaste telefonsamtalet med vänninna utan faiblesse för löpning: ”Det är väl inte konstigt att du blir sjuk. Du springer för mycket.” Tack för den!

Men lite fundersam är jag allt. Nej, nej jag tränar ju inte som en elitidrottare. Men kanske tillräckligt mycket för att ”öppna ett fönster”? Den där lilla glipan just efter ett träningspass när bakterier och virus lättare kan smita in. Må vara hur det vill med den saken, men sjuk är jag. Mycket sjukare än övriga i lilla familjen som också mött samma virusarmé.

Misströstar lite. Tittar bakåt i träningsdagboken. Slutet av december, början av januari. Senaste sjukdomssvängen. 12 dagar utan träning. Sen smög jag igång. Frisk en vecka. Åkte dit igen.

Försöker se det positiva i eländet. Som att jag lyckades komma igen. Och att hosta trimmar magmusklerna.

…………………………………………………………………………………………………………………………

6 tankar om “Sjuk, sjukare, skjukast

 1. instämmer. När jag tittar tillbaka så sammafaller mina sjukperioder med ”hårdare” pass. Maffepass verkar vara det enda säkra men då döör man av tristess. Just nu tar jag det lugnt och springer korta pass eller längre, båda mycket långsamma. Allt för att inte lämna så stort ”fönster” för elaka virus att krypa in i. Större ansträngningar får vänta till varmare dagar 🙂

 2. Visst är man känslig efter hårda träningsperioder, fast just nu så verkar halva personalstyrkan på jobbet ha kroknat också. Majoriteten av dom tränar 2 ggr/vecka eller mindre, så där sprack den teorin…
  Krya på dig, tjejen! Du KOMMER att komma igen, lätt som en plätt bara du blir frisk! 🙂 Jag sympatiserar med dig massor!!

 3. Det är klart att du kommer att komma igen! Säkert som Amen i kyrkan!

  Men jag förstår dina funderingar och din undran. Tränar jag kanske för mycket/för hårt? Hade jag stått emot bättre om jag tagit det lite lugnare med träningen? Alla dessa frågeställningar är fullkomligt naturliga, men jag tror inte att det spelar så stor roll. Det fullkomligt kryllar av virus runt oss och ibland står man emot, ibland åker man dit oberoende om man tränar eller inte. Men visst, om man bryter ner för mycket, slarvar med maten/återhämtningen så öppnar man kanske det där ”fönstret” lite för mycket. Men vad jag har kunnat läsa mig till på din blogg så verkar du sköta dig exemplariskt vad gäller den biten 😉 Så du har nog bara haft ren otur den här gången. Trist är det i vilket fall! 😦

  Det svåraste är ju dock att veta när man kan köra igång igen efter att man tillfrisknat och på vilken intenistetsnivå man vågar lägga sig. För jag tror att det är lättare att ”åka dit” igen om man går ut för hårt efter en infektion. Usch ja, det är så svårt att veta! Och svårt att göra rätt när kroppen bara vill komma igång igen efter en längre tids löpfrånvaro.

  Jag håller alla tummar jag har för dig och ditt tillfrisknande! Kämpa på! Du är snart tillbaka. Jag lövar!

 4. Det känns som väldigt många är sjuka just nu. Typ alla löparbloggar, min sambo och jag kände mig även lite krasslig ett tag. Jag hoppas på att du blir frisk så du får komma ut och känna det sköna vädret (i alla fall i Skåne).

  Kan informera om ny blogg också: http://dunceor.wordpress.com

 5. Kom igen, lite vila nu och sen är du tillbaka i träning och blir starkare än någonsin! Nästa gång du kör på med träningen vet du ju om att du ska ta det lite lugnt periodvis så att fönstret hiner stängas… eller nåt.

  Krya på dig nu! 🙂

 6. Kom igen, öppna fönstret och lukta på våren så blir du snart frisk och kan ge dig ut.
  Hörde någonstans att immunförsvaret är nedsatt någon timme direkt efter ett hårt träingspass. Kanske man skulle skaffa ett kliniskt tält att sitta i direkt efter utfört pass. Vi får hoppas att vårvärmen fördriver alla virus och baciller till något mörkt hörn.

  KRYA PÅ DIG!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s