Ömt är somt

Länge sedan jag fick träningsvärk av löpning. Men idag känns det. Och i morgon etter värre. Överallt.

Låren är stela efter gårdagens sega långpass och det ömmar misstänkt på en punkt på insidan av vänster vrist. Hm? Skyller på skorna, mina trotjänare NB, som kändes märkbart nedtrampade. Velar. Borde jag köpa ett par nya, eller nöja mig med mina Kayanos? Har faktiskt inte vågat springa något långpass i dem. Märkligt nog för att de känns för dämpade. Jag är kanske för lätt för att dra nytta av den fina heldämpande gelen. Typ. Jag använder bara skornas ”yta” och får ingen hjälp med studsen. Orkar inte trycka igenom. Sånt gör fötterna och benen trötta.

För att matcha den ömmande nederdelen begav jag mig till gymet på lunchen. Första gången på ett par veckor. Alla kroppsdelar skrek av mjölksyra, men benen fick vila. Ett par tåhävningar bara. I morgon blir det jämna kroppsplågor.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………

8 tankar om “Ömt är somt

 1. Mina NB1061 står i hallen, leriga och trötta. Men de skall vara glada att de inte står i din hall. Då hade de fått slita, hårt 😉

  Å andra sidan har jag bara ett par skor så de får jobba ofta. Jag har förstått att ”riktiga” löpare har flera par skor. Vissa många par (dunceor) Blir man snabbare ju fler skor man har ? Hmmm. Nybörjarens funderingar….

  Skönt med träningsvärk då vet man att skiten går ur kroppen, därav smärtan 🙂

 2. Det är underbart med lite skön träningsvärk både här och där 🙂 Skoval är alltid svårt. Riktigt svårt, det är bara du som vet vad dina fossingar gillar och trivs i. Inte lätt att ge råd då, som utomstående.

 3. Roligt att man blir namn-droppade när det gäller skor men jag erkänner, jag är en sucker för skor. Jag köper gärna ett par extra och använder dem inte men bara så jag har möjligheten. Just nu är min DS Trainer XI och Newton mina favoriter =) Fast mina tunga New Balance är alltid trevliga.Jag ångrar att jag ej köpte ett par extra New Balance när jag var på New Balance fabrikens outlet (precis bredvid fabriken i Boston) då de bara kosta 40 USD men jag köpte ett par sneakers istället. Jag har nog rätt många mil kvar i mina NB dock.

  Hehe skönt med jämna träningsvärkplågor. Jag tycker om träningsvärk, man känner resultatet.

  Att få träningasvärk när du springer är bra, det betyder att du utvecklas!

 4. Aj,aj. Ont,ont. Jag förutspådde rätt. Idag gör det ont. Överallt. men jag håller med er alla – träningsvärk är skönt. Ett bevis att man gjort nåt…

  Skor, ja. Fram tills för två månader sedan hade jag bara ett par skor, men sen fick jag för mig att mina ben skulle må bra av att variera steget. Kände av benhinnor och hälsenor titt som tätt. Idén fick jag efter att ha läst ett inlägg på Sunessons blogg. Och det tycks ha funkat, alla hinnor och senor tiger still numer. Men snabbare har jag inte blivit. 😉

  Du Dunceor, hur länge står du i hallen och funderar innan du väljer vilka skor som ska få bära dig på just den löprundan? 🙂
  Eller ingår det i den tidigare träningsplaneringen?

 5. Hehe det ingår väl lite i planeringen. Om det är återhämtningsjogg så är det NB som gäller, långpass så är det DS Trainer eller möjligtvis Nike Air Zoom Elite III och på snabba pass så är det DS Racer, Newton eller Bandito. Jag brukar gå lite och fundera på det och när jag gick och la mig igår ås kom jag fram till att det är Newton som gäller på fredag. Det är saker som är roliga att tänka och oftast så handlar det om att varva dem alla så utifrån vad jag hade sist så kan jag lista ut vad jag tänker ha på mig nästa gång =)
  Och jag funderar redan på mina nästa skoköp som antagligen blir till hösten, jag får lugna mig lite =)

 6. Träningsvärk är en skön värk. En momentan liten påminneslse att man varit ”duktig” och satt lite press på sig själv och sin kropp 🙂

  Vad gäller skor har jag hamnat i nåt slags fotbeklädnadens Moment-22. Jag vill ha ytterligare ett par skor för att variera steget och minska skaderisken och förhopningsvis också bli fri från vad som nu gäckar mig vad gäller mitt vänstra underben (jag blev också inspirerad av Sunessons sko-inlägg). Skorna vill jag prova ut enligt konstens alla regler på Löplabbet (löpbandsutprovning) och då jag gör det vill jag kunna springa ”ordentligt” och vara helt symptomfri (från de symptom som jag kanske tror kan lindras bl a genom ett nytt par skor…). Ser ni mitt ”lilla” i-lands-dilemma?…

  Nåväl, det blir nog ett par nya skor inom kort, oavsett hur det känns i benet. Nu är jag förresten inne på att det kan nog lik förbannat vara benhinnorna som spökar. Håller på att jaga en (annan) sjukgymnast på telefon idag…

 7. Dunceor: ända tills hösten… 😉

  Benet: Ska bli spännande att höra vad sjukgymnast två har att säga i frågan. Benhinnorna är ju en lite annan sak än muskeltjafs. Lättare att åtgärda med byte av skor, alternativt inlägg t.ex. Tror jag.

  Lilla ilandsdilemmet är klurigt. Men du, måste du verkligen kunna kuta 110 % för att löplabbets personal ska kunna bedöma steget? Känns det som om skadan påverkar löpsteget så mycket? Eller är du rädd att förvärra skadan?

 8. Du har säkert rätt vad gäller mitt ilandsproblem. Jag är nog förbannat löjlig…

  Jag tror definitivt att personalen kan avgöra vilken typ av sko jag bör ha trots att jag inte är 100% i benet. Jag tror inte att löpsteget påverkas så mycket av ”obehaget”.

  Dock är det vid nästa fas av skoinköpet som jag tror att jag kan få ”problem” (av ilandskaratär). Den fas då man bland de skokandidater personalen plockat fram välja den sko som känns bäst på foten. Istället för att fokusera på frågan: Är detta en skön sko?, så riskerar ju fokus att istället hamna på konstaterandet att: Fan vad det gör ont när jag springer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s