Känsligt värre

Kanske känner jag efter för mycket. Men jag lovar. Jag förnimmer – mycket tydligt – hur höger näsborre täpps till. Långsamt, men ofrånkomligt. I svalget tjocknar något. Misstänkt likt ett halsontsembryo. Skär upp en vitlök till. Sväljer ner bitarna med c-vitaminbrus. Magen må protestera, och kollegerna i ”grannbåsen”, men jag ska banne mig INTE bli sjuk.

Kanske känner jag efter för mycket. Men faktum är att en sena (eller nåt) på insidan av smalbenet smärtar. Strax ovanför fotknölen.  Och det sticker till i höfterna när jag går nedför trappor. Låren stelnar så fort jag sätter mig ner. Ryggen vägrade utföra de planerade resningarna på gymet. Smörjer in benen med mer IcePower. Höjer tummarna mot löpargudinnan. Jag vill INTE bli skadad.

Kanske känner jag efter för mycket. Eller inte.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

5 tankar om “Känsligt värre

 1. Halsontet huserar i mitt hus också. Barn och fru klagar, jag är oberörd (än så länge). Jag inbillar mig att det har med allergi att göra. Jag tar allergimedicin och då blir det inget halsont, tar jag inte alergimedicin = halsont. Skumt. Har du testat ?

 2. Jo, nu närmar det sig. Jag erinrar mig snitsarens beskrivning av situationen i maratonleden förra året. Förhoppningsvis slutar din ”hypokondri” lyckligare än för startnummer 7498. Om du ska bli förkyld är det lika bra att bli det nu. Startnummer X i snitsarens brev blev förkyld i april, men gjorde sen ett kanonlopp i värmen på Stockholm Marathon.

 3. Slimslender: Allergimöjligheten har jag aldrig tänkt på – men det kan ju aldrig skada att testa lite allergimedicin. Och jag blir ju faktiskt snorig i katters sällskap. Och hästars.

  Asgam: Snitsarens beskrivning går minsann inte av för hackor! Skrattar fortfarande. Lider lite i efterskott med 7498. Och känner mig märkligt lugnad av startnummers x:s bedrifter.

 4. Håller med Asgam, ska du bli sjuk så är det nu eller aldrig innan SM!

  Men du, det kanske är lite överträningssymtom också? Vilar du ordentligt mellan passen? Äter/dricker/sover? Lyssna på kroppen, men bara om den säger att du är skadad eller sjuk 😉
  Jag håller alla tummar för att det bara är lite hypokondri och inget allvarligt. Skickar ånyo över virtuellt virusskydd och ”lappa-ihop-skade”-karma. Hoppas det fungerar…

 5. Tack för omtanken!
  Karman tycks ha fungerat – benen mår bara fint idag och ryggen oxå. Misstänker att det delvis berodde på tränignsvärk efter den eländiga ridningen, toppat med lite nedträning. Tycker jag äter, dricker och sover bra, men kanske drog jag igång för hårt efter flunsan?

  Men virusen hittade minsann in. Inte så konstigt kanske, när man delar liv med ett litet snuvigt och snorigt skrutt. Så jag skippar kvällens pass och vilar lite extra. Förhoppningsvis är jag piggelin tills på torsdag. Då vill jag köra lite intervall!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s