Känslosant

Ibland vill jag INTE ha rätt. Men det hade jag. (Besserwisser? Vem? Jag?)

Snorigt läge råder. Så jag vilar lite extra, eftersom jag inte vågar testa devisen ”spring skiten ur kroppen”. Visserligen stimuleras immunförsvaret under fysisk aktivitet. Enligt expertisen mobiliseras bland annat lymfocyter i blodet. Men jag följer råden i Fyss.

”Det är vid de allra första infektionssymtomen som allmän sjukdomskänsla, irritation i halsen etcetera, med eller utan feber ofta svårt att bedöma om symtomen utgör starten på ett allvarligt tillstånd eller inte. Detta är, förutom myokarditrisken, en viktig orsak till den generella rekommendation som gäller, att avstå från kraftigare fysisk ansträngning i avvaktan på den fortsatta utvecklingen.” (Myokardit är hjärtmuskelinflammation. Inte att leka med.)

Rekommendationerna, som användes under SydneyOS, är handfasta: ”Hos personer med snuva utan halsont, hosta eller allmänsymtom rekommenderas försiktighet under de första 1–3 dagarna, varefter träning gradvis kan återupptas, om symtomen inte förvärras.” (Kapitel 9, Infektioner och idrott.)

Intervaller på torsdag? Kanske.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

6 tankar om “Känslosant

 1. Småskruttar är fullständigt livsfarligt för hälsan! Drar hem alla möjliga smittande kryp.
  Men för att vara på säkra sidan knaprade jag i mig ett antiallergipiller. Ingen effekt, tyvärr. (Fast egentligen borde man örstås vara tacksam – allergier är otrevligt)
  Så jag gissar att det är en hederlig snuva.
  Men den har åtminstone inte blivit värre. Tar nog en runda i morrn´ – men knappat programmets tusingar… 😦

 2. Testa formen och se, jag snorade mig fram hela förra veckan och sprang förvånande nog riktigt bra pass. Mitt råd gäller förstås bara om du inte har ont i halsen, vid halsont gäller vila (enligt mitt råd alltså… 😉 )
  Krya på dig och lillskrutten!

 3. Har hållt tummarna flera timmar, kan jag släppa snart?! 😉

  (Det blir träningsvärk i tummarna av allt hållande; för dig, för Allan, för Benet… men jag gör det så gärna! 😉 )

 4. Tack igen!!! Du kan släppa nu. 😛
  Hjälpte gjorde det oxå, gick helt ok att springa. Inget kanonpass, men puttrigt småtrevligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s