Diska – diska om

Vardagspysslet tar aldrig slut. Ständiga repriser. I bland får jag panik när händerna greppar den oskalade löken. Hur många gånger i livet ska jag hacka en lök? Diska en kletig kastrull? Rulla ut dammsugarsladden? Skaka ut en våt, nytvättad t-shirt?

Simone de Beauvoir i Det andra könet: ”Knappast något arbete är så förknippat med Sisyfos straff som hushållsarbetet”. En realitet i mitt liv. Just i dag. Disktrasan känns tung som ett stenblock.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

2 tankar om “Diska – diska om

  1. Mmmm, jag som är gift med en tidsstudieman som spär på eländet med att klocka mig. Han kom fram till att om jag ska ha en rimlig lön så måste jag hacka 140 lökar i timmen för att vara lönsam för ett presumtivt företag. *S* Undrar om Sisyfos ids arbeta under beting…..;)

    Lunch på tisdag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s