Dextrosol och kaffekask

Och så går det ännu långsammare per kilometer…

Konfunderad. Inte bara över att jag tassade så långsamt, trots att det kändes annorlunda.

Dagens tankeväckande besynnerligheter:

På okända grusvägar blir långpasset en ständig upptäcksfärd. Nyfikenheten bär fötterna framåt. Vetenskapsradion historia och Spanarna i i-poden sätter tanken i spinn. Kommer hem med energisk hjärna, men trötta ben.

Dagens löpande uppenbarelser:

 1.  Att investera i Perfektas vätskebälte var ett genidrag (Tack Karin!). Satt som en smäck. Inga fler svordomar över skumpande flaskor och ett skavande bälte som sakta men säkert närmar sig öronen.
 2. Dextrosol genererar mirakel. En halvtimme efter att kvadraten smält på tungan exploderar kraften. Blir nästan snurrig. Benen bär hem, trots att viljan börjat tvivla.
 3. Mina Kayanos är hädanefter ett självklart sällskap på långpasset. Som tofflor.

Runda: Hacksta – Fånö – Bäddarö -Lötgården – Hummelsta – Majgården – Uppeby – Hacksta – Veckholm.
Sträcka: 27
Tid: 169
Hastighet: 6:15

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

9 tankar om “Dextrosol och kaffekask

 1. Vilka härliga bildet! 🙂
  Fint långpass i väldigt inspirerande miljö, måste jag säga. Och visst är väl Perfektas vätskebälte, Dextrosol och Kayanos utmärkta vänner på långa löprundor. Jag kan bara hålla med dig 🙂

 2. Jag har naturligtvis många frågor kring de tre bilderna, men jag är inte säker på att jag vill ha svar på dem. Gåtfulla stämningar bör man vara aktsam om. Håller mig alltså till hårda fakta:

  1, Du springer tydligen inte med satellitutrustning? I så fall är vi två. (Själv får jag märkligt nog allt svårare att bedöma fart med åren. När jag startar hemmifrån brukar jag dock klocka kända sträckor i början).

  2. Dextrosol, är det i tablettform? Finns det på Konsum? Kan det vara jumpers sista hopp, när det gäller att övervinna den obligatoriska ”Vad fan ska det tjäna till att springa”-känslan efter 25 km?

 3. Jag kör både gel och Dextrosol på mina längre pass men jag måste säga att Dextrosol ger oftast bättre kick tycker jag. Dock så tycker jag att om jag känner mig lite sliten och sen tar en tablett så tar det 5 min och sedan känns det som man precis började springa =)

  Jumper: Brukar finas på Ica/Konsum, kolla bland sockeret så finns där en drös olika smaker =)

  Jag är inte lika nöjd med Perfekta, jag tror jag tog en för stor storlek och den glider en del på mig. Dock märkte jag att om man bara har en tröja under bältet så är det ok men med ett vindställ så glider det något enormt.

 4. Tack Dunceor. Ska genast springa till Konsum. Dextrosol verkar logiskt och enkelt och fem minuter väntar jag gärna på en nytändning.

  (Jag har för övrigt också köpt för stort Perfekta-bälte. Kardborrebandet räcker knappt till)

 5. Karin: Numer är de mina tre musketörer på varje långpass! 😛

  Jumper: Helt korrekt antaget – jag kutar utan hjälp av himlabundna hjälpmedel. Men jag funderar faktiskt på att falla till föga och investera i en sån däringa GPS. Men det är mest för att jag gillar att köpa saker…
  Rekommenderar helt klart dextrosol. Yrselt var trevligt!

  Dunceor: Bara fem minuter? Vilken lyx! Min ämnesomsättning kanske kräver lite mer framförhållning? Angående prefekta: har inte testat med vindjackan under, hoppas jag inte blir sviken av min nya polare. 😉

 6. Jag tror jag har väldigt snabb ämnesomsättning vilket är nog både positivt och negativt. Det kan ju vara lite placeboeffekt men jag känner skillnad även när jag kör typ 5-10km.
  Mitt idé är att ha ett par tabletter i shortsen om 1½ vecka när det är dags att springa 10km tävling. Allting för öka mina chanser =)

 7. Mitt Perfekta-bälte sitter perfekt, tack vare Kristianstad-löplabbets Magnus som ”tvingade” mig att köpa en storlek mindre än jag tänkt från början. Det visade sig vara ett smart drag och bältet sitter nu som en smäck 🙂

  Dextrosol har jag inte provat i löpsammanhang, men skall definitivt göra det. Dextrosol väcker många gamla minnen. Speciellt från mina unga år som ”fotbollsspelare”. Då var det tufft att ha ett paket Dextrosol med sig på träningarna eller ännu hellre på matcherna. Citron var godast då, kommer jag ihåg. Svart Vinbär smakade blä…

 8. Citron är definitivt godast!
  Och för även mig bakåt i tiden. Jag var väl 9 år gammal kanske, och mamma ocha pappa tvingade mig att springa terränglöpning. ”Någon fritidsaktivitet måste hon ju ha”. Pappa försökte peppa mig genom att pula i mig ett halv paket Dextrosol varje tävling. Jag kom sist varje gång….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s