Borstbindare i backen

De svär. Borstbindarna. Det gör jag också. Som en hel svärm borstiga typer.

Borde i och för sig ha anat faran redan innan jag gav mig ut på kvällens planerade korta backintervaller. Kändes stramt och stelt på smalbenets insida, ömt vid nedre delen av vadmuskeln. Värst på vänster. Och nog var det smått obekvämt under uppvärmningen. Löpskolade mig själv på fegnivå. För allt var inte riktigt hundra.  

Därefter borde jag har tassat hem. Det gjorde jag inte. Jag borde inte ha testat backen. Men det gjorde jag.  Kroppen var på alerten och det var härligt att pressa på. Skulle jag inte ha gjort. Efter fyra vändor promenerade jag linkande hem med smärtande ben. För sent.

Nu har jag ont. Osar av svordomar. Svär över den idiot som är jag.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

10 tankar om “Borstbindare i backen

 1. Det är svårt att lyssna helt på kroppen när man vill träna, allt annat känns bra och vädret är underbart! Hoppas verkligen att smärtan är övergående och att du inte har skadat dig!
  Idiot är du inte, men du har nog mer marathonskalle än du tror 😉

  ”Bort-med-smärtan”-hälsningar till dig från mig!!

 2. Tack, Karin!
  Ja, idiot var kanske att ta i. Men jag känner mig rätt dum – eller döv. 😉 De sa minsann till på skarpen, benen, redan under löpskolningen. Men inte lyssnade jag inte…
  Fast en marathonskalle tackar jag inte nej till. Känns som det behövs! 😛

  Är faktiskt lite orolig över smärtan. Känner av den rätt rejält idag också, trots voltarengel…
  Det gör ont från den inre fotknölen och snett upp mot vadmuskelns nedre fäste. Hälsenans granne, typ. Och muskelfästet är riktigt, riktigt ömt. Värst i vänster ben, men höger känns också stelt och stramt på samma ställe.

 3. Mitt tips är att hoppa gelen och gå direkt på tabletterna. Funkar enormt mycket bättre, för mig i alla fall.

  Tråkigt om du ska åka på något så här innan, det är nu du ska vara som piggast ju! Hoppas det fixar sig!

 4. Aj aj, inte bra 😦

  Hoppas det blir bättre snabbt och du får trösta dig med att nästa gång kanske du stannar hemma med samma känningar, men det är ju lättare sagt än gjort…

 5. Snart har alla i bloggosfären varit i skadeträsket och tittat på. Hoppas din titt där blir kort. Själv har jag precis haft mitt första pass på 14 dar.. Vader verkar vara luriga….

 6. Dunceor: Tyvärr tycker min mage inte om Voltaren… Kanske iprengel funkar bättre?

  Berglund: Ska försöka lära av mina misstag. Men som sagt, det är lättare sagt än gjort. Löparlusten har en salig övertalnignsförmåga. 🙂

  Slimslender: Träsk var rätta ordet! Försöker ta mig upp ur sumpmarken…
  Ha en fin ”nystart”!

  Förexten. Nån som har ngt tips om hur man sträcker hälsenas ”granne”? Mina vanliga övningar tar på fel ställe.

 7. Att det känns i båda benen på samma ställe är lite skumt. I mina öron låter det dock som ett bra tecken, dvs att det inte är någon skada utan något symptom på för mycket och för ensidig belastning? Ja, du är ett pucko, men det är de flesta löpare i detta avseende.

 8. Ajaj, inte bra. Låter lite som mina trista besvär, som jag nu tror är/var trilskande benhinnor. Jag fick idag en laddning Kinesiologitejp som jag beställt från K Active. Jag var också hos massören och blev tejpad för tredje gången. Idag koncentrerade jag mig ordentligt för att se hur han gör när han tejpar. Hur applicerar han den? Hur hårt drar han? Nu tror jag att jag vet hur jag skall göra och hoppas att jag kan sköta det själv på hemmaplan. Ska jag skicka en rulle (och en intruktionsfilm…)? 🙂

  Att vara dum i huvet och inte lyssna på sin kropp känner jag alltför väl igen. Man vill så mycket och känner att när man är ombytt och redo verkligen måste genomföra passet trots ”lite” smärtor både här och där.

  Hälsenans granne vet jag inte hur man stretchar… Förstår nog inte riktigt vilken sena/muskel det rör sig om…

  Hoppas verkligen att du känner dig bättre i benen snart. Kör med Ibumetin-tabletter, som är inflammationshämmande. Och Voltarenkräm! Jag håller tummarna för att du mår bättre snart!

 9. Jumper: ja, visst är jag ett pucko! Det är ju för väl att man är i gott sällskap i löparkretsar. 😛
  Tror du kan ha en poäng när det gäller det faktum att jag har ont i båda benen. Överbelastning känns plötsligt riktigt trevligt. Vid en jämförelse med skada…

  Benet: Tack för omtanken! Du håller väl vad du lovat och förevisar tejpningen på SM-festen hos Nix? Den där tejpen gör ju verkligen underverk! Återkommer om jag behöver en rulle. 🙂

  Jag är lite osäker på om det är mina benhinnor som trilskas, känns som om smärtan sitter längre bak. Skulle verkligen behöva en ”karta” över kroppen. Och ett par stora hörlurar. 😉

  Just det. Det gör förexten betydligt mindre ont i dag, så jag känner mig hoppfull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s