Inte på min hylla

Jag är ett unikum, ingen dussinvara. Eller snarare: min litterära smak väljer sina egna stigar. Undviker E4. Om man får tro nätbokhandlarna.

Jag var på jakt efter Åsa Linderborgs självbiografiska Mig äger ingen. När titeln presenteras föreslår alla sajter andra böcker som borde falla mig i smaken. Passa i samma bokhylla. ”Andra som köpte den här boken beställde också…”

De som köpt boken hos Bokus är uppenbarligen biografifreaks; vill läsa om Sara Lidman, Göran Persson, finska krigsbarn och kurdiska kvinnor som söker sina rötter. Hos  AdLibris gillar de också självupplevt elände, som Maskrosbarn och Vitt på svart. Kryddat med lite elände i skönlitterär kostym. På Internetbokhandeln föredrar de dysterhet i deckarform á la Stieg Larsson och Camilla Läckberg. Och så vill de käka korrekt GI-mat.

Ingen prickar rätt i mitt bokliga solarplexus.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

2 tankar om “Inte på min hylla

  1. Rekommenderar Maskrosbarn, den är jättebra.

    För mig brukar de där tipsen stämma in väldigt bra. Jag uppskattar de alltså.

  2. Antimon: ska genast omvärdera mitt beslut att inte köpa Maskrosbarn!
    Faktum är att jag brukar uppskatta såna där tips, de stämmer till exempel skrämmande väl när jag är inne på iTunes.
    Men just i det här fallet blev det inte många rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s