Sprittel sprattel

Arbetskompisarna har kollektivt beslutat att jag är en ekorre. Men si, de har fel. Jag är ett kylskåp.

Har sällan känt mig mer osmidig och osynkad än under dagens intensivpass på F&S. Första gången på evigheter som jag anslöt mig till en dylik kollektivt skuttande grupp. Hade glömt hur kul det kan vara! Och hur frustrerande när armar och ben är helt okoordinerade. Lyckade vifta en stackars kvinna på nosen.

Enligt mäster Sz:s recept borde jag ha ägnat mig åt tusingar. Eller möjligen lite fartlek, om benen kändes slitna. Det gör de. Märkligt med tanke på att jag trappat ner på träningen, rätt kraftigt till och med. Springa vill de inte alls.

Så jag bestämde att lite sprattel, smidighetsträning och stretch var vad de – och motivationen – behövde. Därav F&S. Underbenen ömmade lite välkänt under uppvärmningen, men när blodet väl strömmade runt mådde de fint. Ännu bättre kändes de efter avslutat pass. Nu har de fått IcePower och myser under en yllefilt. Mår nästan prima.

Drömmer om ett löppass utan stolpiga ben och snor i nosen. Vore i så fall första på en smärre evighet.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………… 

5 tankar om “Sprittel sprattel

  1. Tack för att jag får dela känslan. Mina ben är också osedvanligt tunga och långsamma. Känns väldigt konstigt med tanke på att träningsmängden gått ned. Hoppas han vet vad han gör Mäster Szalkai – och ser till att alla våra ben känns lätta och snabba på maran.

  2. Visst känns det bättre när man inte är ensam! Gör det betydligt lättare att tro på att det nog ska vara så. Just nu. Men bara just nu. Om två veckor skuttar vi som gaseller över Västerbron!

  3. Jag lovar att han har rätt! Eller så har jag prickat formen fel… Hur som haver; Västerbron blir inga problem med alla backpass du har i benen.
    Intensivjympa… åh, nostalgi 🙂 Nu måste jag nästan testa ett intensivjympapass i sommar bara därför. Tack för inspirationen!

  4. Nu är jag övertygad – Karin och Sz är överens!

    Tycker definitivt att du ska återuppleva intensivjympan i sommar. Det var faktiskt hur kul som helst att poppa omkring och vifta med armar och ben. Och så kändes det nyttigt. För jösses va´ stel och ovig man blir av löpträning. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s