Tondöv klagolåt

Har kört fast i det leriga diket – klagovisans dike. Klagovisor är förexten vanligare på nätet än klagolåtar, men färre än klagosångerna. Klagomelodierna är närmast utrotningshotade.

Klagosång ger 13800 träffar på Google. Klagovisa 4000 och Klagolåt 3900. Klagomelodi däremot bara fem.  De ohotade vinnarna på gnällsidan är Klag som ger 889 000 träffar och polaren Klaga med sina 989 000.

De musikaliska klagoträffarna leder ofta, mycket ofta, till bloggare med idétorka. Klaga däremot gillas av verk, ombudsmän och styrelser.

Sån statistik kan man ju alltid producera när man i vild förtvivlan försöker undvika att förvandla den egna bloggen till en personlig klagomur. Klagomur genererar förexten 6990 träffar. 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

4 tankar om “Tondöv klagolåt

 1. Tack för kuriosan. Klagomelodi låter lite vemodigt, medan klagovisan låter mer ”rejäl”. Man får klaga på sin blogg. Oftast hjälper det dessutom. Vad har hänt?

 2. Du har rätt, klagomelodi låter sannerligen vemodigt. Som en Norrländsk granskog. Nu fick jag hemlängtan…

  Hänt? Jag känner mig lite allmänt hängig. Förkylningen sitter i, däppd i nosen varje morgon. Och så ömmar underbenen. Jag har ignorerat snörvlandet och tränat ändå, brukar lägga av först när jag får feber eller halsproblem. Men nu är jag fundersam.

  Jag börjar känna mig liiiiiiite gnällig… 😉

 3. Jag vet hur det känns (har många gånger känt att jag inte gjort något annat än gnällt hela våren…).

  Men givetvis har du rätt att klaga och vår uppgift som dina trogna läsare är ju då givetvis att peppa dig och uppmuntra dig. Så det skall jag försöka mig på här och nu på följande rader:

  Kämpa på Buris! Fortsätt med vitlöken och kör med nässpray om du fortfarande känner dig lite täppt.

  Nu är det snart dags att RIKTIGT vila sig i form inför SM, och då kommer förkylningen garanterat att släppa på riktigt, formen kommer att öka och löpsuget kommer att vara som störst. Du har varit så ihärdig och flitig under hela programmet att du är gott förberedd på vad som komma skall trots att det kanske inte känns så just idag.

  Så, upp med hakan! Le. Njut. 🙂

  Och tack för statistiken. Sånt piggar alltid opp. Eller?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s