Fruktlös frustration

När andra fokuserar (som Karin), går in i semiautistiska tillstånd (som Masse),  är laddade som f-n. Vill springa maran NU.

Då börjar jag likt Runners High göra bistra kalkyler. Hur stor är sannolikheten att jag står på startlinjen den 31/5? 40, 50, 60 procent?

Ont i halsen. Riktigt j-vla ont i halsen! Hoppades att det skulle vara en efterdyning av måndagens tandläkarbesök. Nån förtjockning beroende på bedövning eller irriterade käkar. Men tandläkaren var obeveklig. (Tjatade mig till en koll.) ”Allt ser fint ut i munnen – du har nog en vanlig halsinfektion.”

*svär å det grövsta* (Inte för att det hjälper, men det känns bättre.) 

Och om jag trots allt är frisk nog att ställa upp, hur stor är sannolikheten att jag klarar målet på fyra timmar?

Plus minus noll. Om inte ett smärre mirakel inträffar. Så nu kämpar jag inte bara med besvikelsen över att återigen vara sjuk. Fjärde gången denna vår. Jag försöker också förmå mig att på allvar sänka förväntningarna, skippa tidstänkandet. Nöja mig med ett mer modest mål – att ta mig runt. Åtminstone ett varv.

Nej, jag försöker inte baissa. Formen är kass. Och nej, här duger inte mantrat vila sig i form. För att det ska funka måste man först ha tränat. Ordentligt. Har jag inte gjort på över en månad. Minst. Hade maran gått i slutet av mars början av april hade läget varit annorlunda. Nu är det bara nio dagar kvar, jag kan knappt svälja.

*Svär ännu mer*

……………………………………………………………………………………………………………………………..

8 tankar om “Fruktlös frustration

 1. Jag försöker sätta mig in i din frustrerande situation och tror jag förstår hur frustrerad du är. Så mycket jobb du lagt ner, så många pass du har kämpat dig igenom!

  Men, jag är fortfarande optimist. Din hals är irriterad, ja, men det finns medel för att få bort det onda om det rör sig om den lättare varianten. Gurgelmedel på apotek, infektionsdödande varianter i tablettform (typ Strepsils) plus diverse huskurer med gurgel i saltvatten, tuggande på rå ingefära, c-vitaminer och vitlök.

  Jag hoppas av hela mitt hjärta att din hals kommer på bättre tankar. Att bli bra i halsen är prio ett. Prio två må vara att ”vara i form”. Det spelar mindre roll, tycker jag. Om du bara är frisk i halsen så kommer du att fixa 42. Det vet jag. Om du hamnar under 4 timmar känns ganska irrelevant i nuläget. Huvudsaken att du kan ge dig iväg tillsammans med alla de andra 17999 den 31/5.

  Ta hand om dig och testa alla ”bota halsont”-kurer du kan hitta!

 2. Håller helt med föregående kommentator – men om det skulle krävas penicillin – gå till doktorn idag – Se till att få en dunderkur på max 5 dagar. You can do it. Ingenting är omöjligt.

 3. Jag instämmer i Benets kloka ord. Möjligen ser jag dock ”riktigt jävla ont i halsen” som mer positivt än jag borde. Kanske lever jag kvar i minnen av hur ungdomsförkylningar brukade förlöpa: Svårt att svälja i två dar tills det löste upp sig och man började snora och hosta. När omgivningen märkte att man var förkyld, visste att man snart var frisk. Efter en vecka kom man knappt ihåg att man varit sjuk. Även om ungdomsförkylningarna kanske ser annorlunda ut idag, så låter en dryg vecka i alla fall som en evighet att hinna bli frisk på. Den dåliga formen hade du väl ändå inte kunnat göra något åt på så kort tid. Bli frisk och upplev den härliga starten och strunta i tiden i år. Du har 50 maratonår kvar, jumper har bara 25.
  Själv är jag för gammal för tocket bensprattel.

 4. Måhända kan det mitt i all bedrövelse glägja dig att din fina blogg i morse låg på 15:e plats bland ”Growing Blogs” på WordPress ”Blogs of the Day”. Din andra så kallade prettoblogg finns däremot inte med.

 5. Det låter som om du behöver riktigt många kramar i helgen.
  Släpp tankarna på 42k ett tag, gå ut i solen med en överdådig korg fylld av
  god mat och dryck. För att prestera bra gäller det att inte glömma livets njutningar. Packa ner mat med mycket vitlök och frukter fyllda av c-vitamin så får du lite bot mot eventuella förkylningar på köpet.

 6. Först: tack för att ni finns! Utan er hade världen sannerligen varit svart. Nu känner jag mig rätt glad, faktiskt.

  Benet: Jag ska genast hem och testa samtliga huskurer! Inklusive svärfars: en stor whisky spetsad med socker och hett te. I de proportionerna.
  Tyvärr brukar just baciller(och virus) som bosätter sig i min hals må särdeles bra. Sist tog den drygt tre veckor och två pencillinkurer att bli av med problemet. 😦

  Tyvärr hann jag inte till doktorn idag, Mia. Så nu funderar jag på vilken lögn som kan ge mig en tid på läkarakuten på en söndag? Om de nu inte råkar vara löparnördarfinte hinna bli det ändå. Fast jag hade kanske lyckats behålla den lilla spillra jag har kvar…

  Försöker förtvivlat släppa alla tankar på form och tid, för Tildo har ju rätt. hade ju knappast kommit i form ens om jag hållt mig frisk, men jag hade kanske sluppit förlora den lilla spillra som fanns kvar?

  Butlern: Lite gladare blev jag. Tack! Prettobloggen lär aldrig hamna på topplistan. Alldeles för ”stor på sig”.

  Johan: Strålande idé! Ska definitivt gömma 42 K i garderoben. Leva loppan. Renovera huset. Njuta.

 7. Nej, vad trist att höra! Usch, vad tråkigt!
  OM du behöver antibiotikabehandling för halsinfektionen är det nog tveksamt med marathonstart såhär nära inpå. Risken finns att immunförsvaret inte pallar den påfrestning som ett marathon innebär…
  Förlåt om jag är lite pessimistisk, men ränderna går inte ur en sjuksköterska… Annars rekommenderar jag varmt alla huskurer och knep, samt att hoppas att du blir frisk, pigg och urstark igen. Du är värd det! Jag håller tummarna och skickar krya på dig hälsningar i mängder. Och hoppas, hoppas, hoppas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s