Sommarens bladvändningar

Min glittrande vän PaljettenQ frågade i sin blogg vilka böcker vi bokat in för sommarens gung i hängmattan. Hade ställt en prydlig sommarsamling i bokhyllan. Sen städades hyllan (av min mamma). Varje bok togs ut, dammades, dammsögs. Och ställdes in i strikt bokstavsordning. Så också sommarböckerna. Som nu hamnade i komplett , om än bostavstrogen, oordning.

Tog ett tag att scrolla hyllorna med dammfria pärmar.

Peter Englund Silvermasken

Anna Gavalda Tillsammans är man mindre ensam

Orhan Pamuk Mitt namn är röd

Tracy Chevalier Damen och enhörningen

Arnaldur Inridason Mannen i sjön

Listan med planerad läsning. Som sedan alltid brukar haverera. Punkt för punkt ersätts av trevliga engelska mord. Pusseldeckare. Inridason kanske klamrar sig kvar ända till hängmattan. Ett tämligen trevligt isländskt mord kanske en sommarvarm hjärna mäktar med. Om den får en frusen Strawberry Daiquiri.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

2 tankar om “Sommarens bladvändningar

  1. Jag får nog erkänna mig vara lika bra på att hålla planer som du då det kommer till läsning. Det är ju alltid stundens behov som avgör vilken bok som sitter fint i handen… vilka ord man vill låta sina ögon vandra över. 🙂

  2. Jag har upptäckt att mina ögon blivit både lata och petiga. De ställer numer krav på ett njutbart språk, många bäcker ratas för att jag kräks över språket.
    Sen ska det gå fort att läsa också, annars blundar de. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s