Tanngrisnirs skägg

Eller så var det kanske Tanngnojst som pryddes av den dunkelblå skäggväxten? Blå slöjor som sträckte sig från molnen, nuddade nästan trädtopparna. Eller så hade bockarnas husse Tor missat tiden hos barberaren?

Då blev han arg och hivade iväg Mjölner. Och jag fick stänga ner datorn för att rädda modemet. Det fantastiska inlägg jag författat i sinnet sköljdes bort i åskskuren. Kvar blev bara nåt dravel om asagudar och deras getter.

…………………………………………………………………………………………………………………………

7 tankar om “Tanngrisnirs skägg

 1. Konsten att under full kontroll skriva ett elegant blogginlägg genom att låtsas inte göra det!

  (Kan för övrigt meddela att Tor varken varit hos barberare eller frisör sedan september 1969. Klipper sig själv med hjälp av två speglar).

 2. *blink*
  När hammareländet träffade (vad i hela friden slänger han den mot för att generera såna gnistor?)första gången satt jag som bäst och försökte nedteckna en löparplan för framtiden. Sen körde vagneländet på en himmelsk tuva och det dundrade så väggarna skakade. Då kopplade jag ner och hittade en dammig bok om asar och vaner i bokhyllan. Och så gick det som det gick…

  Tors klippkonster skulle jag sannerligen vilja bevittna. Vänds en spegelvänd bild ”rätt” igen om man brukar två speglar?

 3. Tor klipper skägg och lugg i enkel spegel över handfatet. När han ska få till den vackra linjen runt öronen och i nacken, använder han också badrumsskåpets spegel på motsatt vägg. Denna går att vinkla så att han kan se sig själv både från sidan och bakifrån. Efter 39 års praktik har han blivit en riktig snitsare (!!) på att hantera saxen både rättvänd och felvänd.

  (Men allt detta står väl redan i din bok om asar och vaner)

 4. Tyvärr lider min bok av vissa brister, den utelämnar helt gudarnas frisyrer och hur de skapas…
  Med tanke på Tors frisörtalanger – släpps han lös på fler kalufser i hushållet`?

 5. Tor lär ha klippt sin far på dennes äldre dar. I fotoalbumet finns också en bild där han åstadkommer något slags pottfrisyr på ett oskyldigt pojkhuvud i slutet av 1970-talet (Sedan dess har skolade frisörer tagit vid och givit det växande, snart utflugna huvudet hockeyfrillor, page, kortsnagg och intellektuellt rufs med eller utan klet i). De kvinnliga huvudena i hushållet har fått vara i fred för Tors sax. Vi talar alltså fortfarande om guden Tor, absolut inget annat.

 6. Självklart rör vi oss enbart i gudavärlden!
  Fast jag trodde förstås att Tor och resten av asarna gick åt i Ragnarök? Typ 800-tal, men jag misstog mig säkert på en sisådär 1100-1200 år…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s