Tvingande tankar

På min arbetsplats samlar vi styrkorna. Vi ska springa Vasastafetten. Sälen till Mora delat på tio. I dag skulle vi spika sträckfördelningen.

Plötsligt började krypa under huden. Små ettriga pissmyror bet i hårbotten. Upptäckte att jag alls inte ville bestämma mig för en sträcka. Vill överhuvudtaget inte boka in något lopp. Hålla alla dörrarna öppna. För öppna dörrar betyder att allt är möjligt. Och att man inte blir besviken, sur och förbannad om något går snett. Som att en halsfluss dyker upp runt hörnet.

Jag har helt enkelt blivit vidskeplig. Fått för mig att så länge jag inte spikar några planer håller jag mig frisk.  Rådande hälsoläge – snorigt – borde rent logiskt motsäga detta men vidskepelse är per definition allt annat än logisk. Alltså; Månkarbo marathon? Reykjavik marathon? Tjejmilen? Stockholm halvmarathon? Midnattsloppet? Lidingöloppet? Växjö marathon?

Frågetecken efter frågetecken.

Och frågetecknen ger mig ryggen fri. Kräver inte att jag sätter upp mål, planerar, skisserar träningsschema. Skrocken sträcker sig dit också nämligen. Ett oplanerat liv är ett friskt liv.

I morgon ska jag ta tag i saken. Spotta över axeln. Öppna excel.

Just det. Jag springer Vasastafetten. Sista sträckan. Får den tvivelaktiga äran att tassa in under det klassiska målskynket. I fäders spår – för framtids segrar. Först ska jag bara klå mina egna demoner.

Tvi, tvi, tvi.

…………………………………………………………………………………………………………………………..

9 tankar om “Tvingande tankar

 1. Det kommer gå kanon tror jag!

  Ålands marathon kanske? =) Jag väntar och ser vad andra bloggkändisar bestämmer sig för, om de åker utomlands tar jag nog Växjö marathon. Även Stockholm halvmarathon är väldigt lockande.

  Fram med Excel (även om Excel i sig själv är ett hemskt program) och börja planera!

 2. Ja, det komer att bli hur bra som helst! Vidskepelser är ett gissel. Jag har själv fått en släng av det från min mor. Försöker undertrycka det så mhycket jag kan, men ibland poppar det upp…

  Kul med Vasastafett. Springer man samma sträckning som skidåkarna kör? Coolt!

  Stockholm halvmarathon tycker jag du skall satsa på! Min plan är (fortfarande) att springa i Stockholm 6/9. Hade varit kul att ses.

 3. Dunceor: Excel hör till det värsta jag vet… 🙂 Men det kan sannerligen skapa snygga tabeller och ruta in livet. Vad gör man inte för att få ordning på träningen?!

  Just ja, det fanns ju ett marathon på Åland oxå. Nu blev det ännu klurigare.

  Benet: Skrockfullhet tycks vara ärftligt. Undrar om jag redan smittat mitt skrutt? Min vidskepelse håller sig mest inom löpområdet, jag lägger glatt nycklar på bord och går under stegar. Men jag knackar iofs rätt ofta i trä… 🙂

  Vasastafetten kan rekommenderas! Vi fick mersmak efter förra året och ställer upp i år igen. I princip följer loppet skidåkarnas bana, utom på ett par ställen när man får springa på landsvägen för att inte bli våt om fötterna. Skidåkarna tar vägen över sjöarna. Men myrarna efter Smågan springer man över – på spänger – den sträckan är det knappast slagsmål om…

  Det lutar nog åt 6/9. För där finns ju alla kändisar!! Grämer mig fortfarande lite över att jag missade festen – och alla er – hos Nix.

 4. Jumper berättar att han efter två Lidingölopp och två Stockholm Marathon i rad med sjukdomar och skador inte längre anmäler sig och siktar på säskilda lopp i förväg. Till den 6 september hinner mycket hända, för att inte tala om till den 27 september. Hans strategi att vänta och se, duger dock inte inför Stockholm Marathon där nog anmälningstiden går ut redan i höst? (Hälseneskadan har tillfälligt (?) ersatts av ”löparknä på fel sida” ).

 5. *S*…har skruttan också blivit vidskeplig? Ni spottar över axeln varje gång Smirre går över köksgolvet?

  Du kanske ska lägga upp alla mara-planer när du är som sjukast, då botten redan är nådd?

 6. Mia: 😛 Funderar allvarligt på att göra en Anja… Fast då får man förstås skavsår på magen.

  Butlern: Jumper är klok, han. Personligen är jag rädd att förlora motivationen om jag inte har en morot (eller kanske piska) som driver mig framåt. En karotenstinn sak, typ SM. Fick just tillbaka pengarna för årets uteblivna version (försäkringar har sina fördelar). Kanske bäst att boka plats för nästa år redan nu?
  Löparknä på fel sida?! Är det bättre eller etter värre än hälsenetrubbel? Hälsa Jumper att han måste krya på sina ben, pronto!

  Paljetten: 😛 Golvet är såphalt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s