Internationaliserad godisråtta

Vidgade vyer är bra. Även på sötsaksfronten. Kinesiskt räkgodis slår rysk marmelad, men får stryk av de thailändska ingefärskaramellerna. De rensar dessutom bihålorna.

…………………………………………………………………………………………………………………………..

 

8 tankar om “Internationaliserad godisråtta

 1. Kräkgodis?
  Nej, jag brukar alltid sakna hårda karameller när jag är på resande fot… fattar inte varför de verka ha en slags förkärlek för gelé- och kolagodis utomlands (det vill säga där jag har rest).
  Godis och räka i samma ord verkar ju allt annat än mums…*S*
  Jag tar inte med mig choklad från Moskva, men gärna lite skumpa eller Armenisk cognac 😉

 2. Johan: Tack detsamma! Faktum är att räkgodiset smakade rätt gott. Påminde om de ”sidenkuddar” mormor hade i gotteskål. Pressglas med lock som avslöjade godisråttor…

  Paljetten: Åh, jag beställer här och nu en rysk chokladkaka! Mörk med såna där märkliga bubblor i. Den vita är däremot riktigt, riktigt läskig. Armenisk cognac?! Uhhh!

 3. De där ingefärsgodisarna är rackarns goda men uj, så starka! Vad får du allt märkligt godis ifrån? Du kanske vill ha knallrosa starka kaneltuggummin från USA när jag drar dit i november? 🙂

 4. Karin: Oh! Jag älskar de där kaneltuggummina!
  Ingefära rensar bihålorna! Just de karamellerna köper jag på thairestaurangen vid jobbet. Övriga bidrar arbetskompisarna med. De reser en del och tar hem ”smaskiga” souvenirer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s