Vadå, midsommarafton?!

”Men hallå! det är ju midsommarafton. Nu får du ge dig!”

De hade nog fått i sig en nubbe eller två, de som satt till bords utanför det röda huset i skogsbrynet. En iskall skogsstjärna i spetsglas. Såg mäkta förvånade när jag rundade knuten med andan i halsen. (Upplandsleden är lite närgången just där.)

Skrålande röster följde min färd längs med grusvägen. Skål!

Lättare ben idag, trots träningsvärksstela lår. Lite småtungt med andningen vid 20-minuterspasseringen, som vanligt. Lungorna fick vila när jag passerade fästingland. Nätta, nätta steg längs åkerkantens dyningar av torkad lera. Belönade mig med motståndslös löpning från Kynge och hem.

Runda: Segla – Upplandsleden Kynge – Veckholm
Sträcka: 9,8
Tid: 54
Hastighet: 5:30

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

14 tankar om “Vadå, midsommarafton?!

 1. Att träna på midsommar är kanske ett bra sätt att hålla sig pigg och snygg;) . Det är ju inte så att du var ute och kutade mellan drinkarna…*S* En timme av en dag behöver ju inte sabba hela kalaset:)
  Go och gla´midsommar hoppas jag att du fick ändå *kram*

 2. Resten av Trögdens invånare satsade på att supa sig snygga…

  Inte mycket till kalas för min del, M kom inte hem förrän framåt 18. och då kutade jag iväg… Sen somande vi. Typ. *S*

 3. *S*…nå, vi var inte så mycket bättre. Men vi fick in en liten våffla och såg dans runt stången vid Gamla Uppsala. Det har kommit att bli en tradition.
  Vd sägs om en lunch på måndag?

 4. Vadå, midsommarafton? Är det ett hinder för löpning? 😉 Fast det är kanske sådana dagar man inser att man i andras ögon betraktas som lite udda… Bättre att springa sig snygg än att supa sig snygg, eller hur?! 😉

 5. Haha, härligt att göra folk ”avundsjuka”. De tror att löpningen är ett tvång som man ”kan unna sig att slippa” vissa dagar på året… Så lite de vet…

  Bra tempo! Låter som en superskön runda!

 6. Paljetten: Jag lyckade också klämma in en midsommarstång och ett par små grodor. Men lilla skrutt såg så skeptisk ut att jag snabbt lade ner ”dansen”. *Fniss* Lunch på måndag låter fint! Hörs om det.

  Karin: Japp! Springer man är man ju snyggare ändå dagen efter, sprit tycks inte riktigt ha den effektten. 🙂

  Benet: Blev faktsikt förvånad att det gick så pass snabbt (för att vara jag). Misstänker nu att rundan är feluppmätt – och övervägen en liten investering… Eller så försöker jag bara hitta en ursäkt för att köpa en garmin…

  Mia: Skål!

 7. Jumper (åter hemma) sprang inte i helgen, men hoppade säck på allmän begäran trots hälseneproblem. Några jättesprång blev det dock inte. Han avundas alla som springer, men är långt ifrån missunnsam.

  (Förra året fick han tre fästingar varav två under löpning).

 8. Säckhoppning är kanske inte den bästa rehabträningen för ilskna hälsenor …. tur att Jumper varit så duktig med den fullpackade ryggsäcken.

  Fästingar är ett aber, nere hos mig är många dessutom TBE-fyllda. Och jag har inte tagit sprutan… Jumper klarade sig väl från otäcka smittor?

 9. Jumper hoppade mycket försiktigt, men fick stilpoäng. Han är TBE-sprutad, men skyddet lär visst inte vara 100-procentigt. Borrelia är inte skoj heller. Säkrast att undvika högt gräs och snårskog.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s