Med fara för liv och vett

Verkade vara en riskabel väg jag slog in på:

 

 

 

 

 

 

 

 

Och den innehöll vissa surrealistiska inslag:

 

 

 

 

 

 

 

 

Och som ofta – intresserad publik:

 

 

 

 

 

 

 

 

Och en belöning förstås. Löpning över hällar och mellan tallar med Mälaren som sällskap.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gav mig av på nya upptäckter idag. Sprang ner mot naturreservatet i Härjarö. Helt *svordom* underbart! Lite knixig terräng, men sånt är bra för psyket, vriststyrkan och pulsen. Temperaturen låg på bekväma 16 grader, solen höll sig bakom moltussarna. Mina batterier var uppenbarligen perfekt laddade, sinnet i balans och fötterna i flyt.

Garmin var däremot inte perfekt laddad – lade av vid dryga 16 K. Men då var jag i bebodda trakter och kunde nyttja gamla, hederliga jogg.se för att mäta sträckan. Sprang inte ända hem, hade missbedömt längden och tidsåtgången. Efter ett längsta pass på 16,5 K de senaste två månaderna ville jag inte utmana hälsenorna. Upphämtning i Ekholmen fick det bli.

Runda: Veckholm – Säby – Ön – Upplandsleden Amnö – Härjarö – Ekholmen (fini)
Sträcka: 22,2
Tid: 148
Tempo: 6:50
Puls: 153/169

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

7 tankar om “Med fara för liv och vett

  1. Snygg åtta där, om jag sätt rätt på kartan. Börjar hitta lite på den halvön nu. Jumper mäter sina rundor inte bara på jogg.se eller ”enirolagret” på Google Earth utan också på länskartan: http://www.gis.lst.se/lanskartor/, där leder och stigar är utsatta.

    Kan den där fina makapären du har på armen rita in löpvägarna på karta i datorn också? Finns de till allmänt beskådande? Dina beskrivningar i ord och bild har visserligen allt man kan önska, men mycket vill ju ha mer.

  2. Tack för tipset om länskartorna! Det är ändå nåt visst med Lantmäteriets kartor – de gör naturen så härligt schematiserad och konkret. Satellitbilder gör mig lätt förvirrad.

    Manicken på min arm kan helt säkert rita in rutten på kartor som jag kan dela med mig av. Det har jag minsann sett att andra lyckats med. Ska försöka klura ut hur det görs…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s