Syrliga karameller

Godis ska vara surt. Så surt att svalget krullar ihop sig och tungan domnar av. Ren och skär citronsyra. Och gärna en gnutta salmiak.

Mjölksyra är jag inte fullt lika förtjust i. Men idag fick jag det ändå. Låren krullade ihop sig och vaderna domnade av. Hade gett mig den på att mina fem kilometer snabbdistans skulle då under 5 min/kilometer. Så jag fick ta i lite på slutet. Det gick! 4:54. Piddelipom.

Runda: Ö. Väppeby – Veckholm – Tomta – Veckholm
Sträcka: 9, varav snabbdistans 5
Tid: 49 (24.34)
Tempo: 5:27 (4:54)
Puls: 163/181 (173/180)

Varsågod Butlern: http://trail.motionbased.com/trail/episode/view.do?episodePk.pkValue=6225631

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

10 tankar om “Syrliga karameller

 1. Snitsaren berättar att i hans barndom såldes i Stocksunds järnhandel (sic!) något som barn kallade ”salta loppor”. Det handlade antagligen om samma svarta, tunna, platta, rombformade pastiller, som sen gick under namnet ”salmiak”. ”Hockeypulver” klingar däremot obekant.

 2. Underbar beskrivning av mjölksyrans inverkan på löparmusklerna! Tjusigt sprunget, riktigt snabbt och fint och UNDER fem minuter/km. Bravo!

  Håller med dig om att det ska vara sura godisar, riktigt sura. Mmmm 🙂

 3. Surt godis är inget jag trängtar efter, däremot ett mjölksyregenererande löppass. Låter så härligt.

  Kanonbra femma där! Du börjar bli riktigt snabb!

 4. Rekordtider? Hm, vet faktiskt inte. Har aldrig mätt sträckor med någon precision tidigare. Tror nog att ovan nämna pass är rekordet på 5K. Nån milsträcka har jag aldrig klockat. Kanske dags att testa? Uj, nu fick jag plötsligt prestationsångest…

  Jag har aldrig sprungit nåt millopp heller, skulle förstås kunna vara ett bra tillfälle att skaffa sig ett PB att utgå ifrån. *funderar*

  Hockeypulver är mums! Bara man inte får in det i näsan… På väg hem från jobbet passerar jag en Shell-mack som erbjuder både hockeypulver, supersura band och en sorts plastraketer fyllda med nåt riktigt syrligt. Där stannar jag ofta…
  Men några ”salta loppor” har de inte. Så uselt!

 5. Spring ner på Veckholms IP och testa 25 varv, vettja! Om du frågar kyrkvaktmästaren, så har han nog en hemlig 400-metersbana bakom hönshuset. (Stockholmare driver med landsortsbo).

  Nej, mota prestationsångesten och behåll din sorglösa inställning. Jag frågar om miltiden bland annat sedan jag hört Kajsa Bergqvist sommarprata. Hon var glad att ha lyckats springa ett millopp på Djurgården i våras under 50 minuter. Kom trött i mål på 48:40. Det ger lite perspektiv på mina (och dina?) prestationer. Att hålla femminutersfart i flera kilometer är inte så lätt, även om man har superspänstiga ben.

 6. Mia: Rätt skönt… 🙂

  Jumper: Hihi! Skulle inte förvåna mig om det faktist gömde sig en bana i snåren. Men inte på Lillkyrka IP – där har jag kollat. De erbjuder bara en slät grön gräsmatta. Undrar vad den är till för?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s