Ekorrigt värre

Listerna ska målas. Planket kompletteras. Garderoben organiseras. Gräset trimmas. Hallonen plockas. Bokskåpet fixas. Dörren skrapa, slipas och oljas. Virke inhandlas. Sängskåpen byggas. Arkivskåpen snyggas till. Förråden rensas. Skräpet slängas. Möblerna flyttas. Fåtöljer kläs om. Kattklorna klippas. Fönstren tvättas, helst kittas om också. Rosor planteras.

Sen ska man visst leva också. Och slappa. För man har ju semester. Har jag hört.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………..

13 tankar om “Ekorrigt värre

  1. Sådant arbete slipper man som snitsarens butler. En japansk guru har lärt honom (och följaktligen också mig) att alltid ställa frågan ”Vad händer annars?”. Eftersom världen inte går under kan arbetet alltid skjutas upp. Snitsaren ber också (på tal om dörrlister, arkivskåp och staket?) att få berätta att han en gång träffat en åldrad Gösse Holmér, som för övrigt är pappa till Palme-spanaren Hans Holmér.

    Annars gläder sig en lättroad butler åt de nya ortnamnen i Burebornlamd: Skeppsmalen, Skagshamn, Finna, Mattjäl m.fl., som också hittats på länskartan.

  2. *nickar*… du har ju som jag en hel del sparade nöjen ser jag;) Jag försöker se det som att ”varje ogjord syssla är en ouppnådd tillfredsställelse”. För hur nöjd blir man inte med sig själv då man står där med sågspån i håret och har snickrat upp dörrlisterna? Det är därför jag ser fram emot att ha satt upp alla lister i badrumet, de kommer upp vilket år som helst. Ska bara….
    *kram*

  3. Ping: Jordmån och tankemylla « PaljettenQ

  4. 😀 Ibland är det nästan skönt att komma till jobbet så man slipper ta itu med allt man ska göra på semestern 😉 (därför flyttade jag såklart efter en monstervecka på jobbet, haha). Du verkar ha en skön semester trots allt, tycker jag mig kunna tolka mellan raderna. I annat fall hoppas jag att du har det bra och njuter av tillvaron 🙂

  5. mmm, jag får nog göra en mer djupdykande undersökning via telefon… eller ska vi gå ut på skallgång? För jag saknar också dessa inspirerande inlägg som borde dyka upp NU NU NU NU!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s