Mörkerkörning

Sprang i min egen lilla värld i kväll. En värld av flödande ljus.

I den svajande ljuskäglan från pannlampan alltså. Höstens första upplysta runda. För höst är det. Definitionen utgår från huruvida det behövs hjälpbelysning för att hitta på en 20.00-runda eller inte. Gör det det är det höst.

Vet inte hur väl det stämmer överens med den meteorologiska definitionen; att det är höst när dygnsmedeltemperaturen är fallande och ligger mellan 0 och 10 grader. Rent temperaturmässigt var det inte höst ikväll. Ljumma vindar. Men eftersom jag tog på mig pannlampan krängde jag också på mig långa tajts och långärmad tröja. Det blev varmt. Minst sagt.

12 K varav 8 tempo stod på schemat. Det gick sådär. Två möjliga orsaker: antingen betyder det där småkillandet i näsan att det ligger en förkylning på lut, eller så drog jag upp tempot för hårt. Såg inte riktigt hur fort jag sprang, en enerverande upplysning om låg batterispänning låg envist framför siffrorna på Garmins display. Men i kroppen kändes det som 4:55-tempo. Och det är för snabbt för mig. Efter 7 K:s tempo tog det tvärslut, jag la av och joggade hem.

Runda: Tomta – Sundby – Veckholm
Sträcka: 11
Tid: 61

…………………………………………………………………………………………………………………………………..

4 tankar om “Mörkerkörning

  1. Min erfarenhet av mörkerlöpning (i gtlyktors sken) är att den går långsammare än den känns. Det begränsade synfältet gör att marken tycks svischa förbi. När det samtidigt känns lätt att springa blir man glad och man tror att man är i högform, tlls man kommer hem och ser på klockan.

    Fast du blev ju tvärtom trött, så då var det nog 4:55-tempo.

  2. Jumper: Har noterat samma sak – att man blir en sjusärdeles snabb löpare i mörkret. Tror man. Sen stannar man klockan på hemmaplan och får den trista sanningen sig skriven på näsan.

    Men precis som du konstaterat, igår blev jag helt slut. Tyvärr hann Garmin inte återfå livsandarna i går kväll, så jag kunde inte få fram några data. När jag kommer hem i kväll ska sanningen avslöjas… Det killar fortfarande i näsan så förkylningsspåret är inte uteslutet.

  3. Visst försvann den väl tidigt i år? Märkligt, den tycks bara bli kortare och kortare…
    Killet skulle kunna beror på dammallergi, det blev värre när jag tog fram dammsugaren. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s