Ur spår!

Men utan snor och svenska skidkungar. Dock med svett. (Det finns en bok som heter Ur spår! :snor svett och svenska skidkungar nämligen. Den har Petter Karlsson och Christofer Brask skrivit. Jag har inte läst den. Och det här blogginlägget har ingenting med den att göra.)

Om det hade varit vinter. Och om jag haft skidor under fötterna. Då hade jag kunnat skrika det: ur spår! Men eftersom det fortfarande råder barmark och jag hade löparskor på fötterna fick jag nöja mig med att flåsa högljutt. Då flyttade de på sig. Löparna som var i vägen i spåret alltså.

Tog en tur längs motionsslingan i Sunnersta igen. Jag är inte van vid ”riktiga” elljusspår. För där stöter man ju på andra som springer. Och då får man springa om folk. Det är roligt.

I övrigt var dagens löpning inte särskilt rolig. Det går tungt just nu. Jag är ur helt enkelt. Ur form.

……………………………………………………………………………………………………….

6 tankar om “Ur spår!

 1. Nu är ju jag ganska färsk som löpare men visst är det väl så att det kommer formsvackor emmellanåt? Och att de hör till för då utvecklas man eller hur? Kanske går det trögt för att du är på väg mot ännu bättre form? 😉 Och visst sjutton är det roligt att springa om folk, det har nästan blivit ett måste för mig så fort tillfälle ges:D

 2. Jumper: I ärlighetens namn – nej. Men det beror troligen på att de snabba löparna just då hade bättre saker för sig. För så snabb är jag inte…

  Helena: Förhoppningsvis står den bra formen och lurar runt hörnet. Men den får gärna skynda sig – för jag ska ju springa Lidingöloppet nästa lördag. Just nu känns det som min kropp är trött efter rätt hård (med mina mått mätt) träning sedan i december förra året. Den vill nog vila.
  Den lilla tävlingsmänniskan visar sig så fort det dyker upp en hetsaden rygg. 😉

  Fredrika: Visst, vi kanske springer om dig. Efter 5 K. Men när vi ligger och flämtar i nåt dike vid 35 K då studsar du förbi och vinkar. Och fortsätter springa. Och fortsätter. Och fortsätter. 🙂

 3. 🙂

  Ja, vad ska man hojta om det är några löpare i vägen? Finns det nåt standard-rop för löpare? I golfen finns det ju ett standardiserat tillrop som man klämmer till med när man vill att människor i ens närhet skall kasta sig mot marken med händerna för huvet (FORE!)…

  I de fall jag behövt passera löpare i spåret har jag försökt med lite olika varianter; Pling-pling, Hallå!, Ho-Ho. Hm, tycker egentligen ingen av de där är speciellt bra…

 4. Pling-pling var ju sött, ju. Snällt och vänligt. Fast det inger ju inte direkt respekt, om man nu skulle vilja få den omsprugne (jösses hur stavas det?!) att inse det meningslösa i att försöka ta rygg.
  Ur vägen? Nja, lite fantasilöst. Tut-tut? Nån som har ett bättre förslag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s