Överdos indata

Vissa dagar väcks mängder av nya – och gamla – tankar. Sinnet går i spinn, än åt höger och än åt vänster.

Idag skulle jag kunna kunna sno blogginspiration från till exempel Fredrika och Jumper. Båda fick mig att fundera på mina egna löpande drivkrafter. Varför springer jag? Mia leder mina tankar till formtoppning. Säkert toppade jag den egna för tidigt. Varför kändes det annars som om nån högre makt styrde benen ikväll. Alldeles för fort och lätt gick det.

PaljettenQ utmanar mig. Vad har jag egentligen gömt i garderoben? Jag föredrar att visa mitt kylskåp.

 

Annat också förstås. Pumlans inre färgklocka, som enligt henne visar vem – mamma eller pappa – som just nu står högst i kurs. En katts stilla vandring i höstlöven. En bok om böcker som får den egna skaparlusten att ryta. Och där någonstans förlorar jag fokus. För många inspel som sätter de små grå i rörelse. Centrifugalkrafterna i sinnets tvättmaskin pressar ut all energi. Jag går och lägger mig.

………………………………………………………………………………………………………..

6 tankar om “Överdos indata

 1. Min handväska och ditt kylskåp har något gemensamt; massa, mängd, många, gargamycket och monzamånga saker! 😉
  Men du har en prydlig ordning i ditt kylskåp, kanske ska jag byta ut min handväska till något som har hyllor….*fnular*

 2. Paljetten: Jag är rätt säker på att mitt kylskåp har ett hemligt fack längst bak. För hur mycket jag än klämmer in, ryms alltid lite mer…

  Mia: *Zzzzzz* Piggare i dag.

  Benet: Pigg och utvilad idag. Hyllplaceringar är noggrant beräkande utifrån förpackningarnas utformning. Flyttar jag till Skåne måste jag alltså ta fram nya kalkyler. 🙂

 3. Min tysta undran kring den fina ordningen i kylskåpet har jag fått svar. Den är alltså inte arrangerad inför fotograferingen! En fråga återstår dock: Vad är det i förpackningen till höger om margarinet? Leverpastej eller messmör?

  ”Pumlans inre färgklocka” är liksom ”den egna (rytande!) skaparlusten” inspel (nytt ord) som väcker nyfikenhet hos en redan bortskämd läsare. Jumper är mer intresserad av dina ”löpande drivkrafter”.

 4. Butlern: Leverpastej.

  De löpande drivkrafterna har jag ännu inte lyckats fånga in. Jumper får alltså ge sig till tåls ett tag till.
  Pumlans ”färgklocka” är hennes eget påfund. På frågan varför hon plötsligt är kompis med pappa och inte alls gillar mamma (fem minter tidigare rådde motsatsen) säger hon: ”Det bestämmer klockan här inne (hon knackar på pannan). Den visar olika färger.” Grönt betyder tydligen mammma och gult pappa.

  Den egna skaparlusten (den bildkonstnärliga) ligger rätt latent numer, men ibland vaknar den till liv. Igår gick den igång på ”altered books”. Så du slipper googla: http://en.wikipedia.org/wiki/Altered_book

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s