Det våras för träningen

Jag ska på läger! Jag ska på läger! Jag ska på läger!

Jag har inte varit på så många. Har svaga minnen från ett konfaläger när jag var 14. Då var jag livrädd för att grabbarna skulle ta sig in i vår röda stuga, det hörde liksom till att ha killar på rummet. Men jag var skraj för att den bistre kyrkoherden skulle komma på oss. Och det gjorde han…

Tretton Ave Maria. Typ. Om vi varit katoliker.

Och så minns jag ett papperskonstläger. Där fanns det inga grabbar alls. Bara damer i batikfärgade blusar som ”kände in” pappersmassan. De hamnade nästan i trans, frälsta av cellulosan.

Just nu är jag rätt salig själv. Algarve i mars. Training Camp med Springtime. Halleluja!

Fjorton dagar. Två veckor. Vårvindar, mandelblom och milslång sandstrand när snögloppet är som värst i Veckholm. Marathonveckor med Anders Szalkai, och kanske en dos ultra med Rune Larsson. Vecka ett är familjen med så då blir det lite vanligt turistande oxå. Spansk hetta i Sevilla. Kanske Europas klippiga sydslut – Cabo de São Vicente. Vecka två kör jag stenhårt!

M påstår att jag blivit besatt. Av löpning tror jag han menar. Men han  och Pumlan hänger snällt med, så helt spritt språngade är jag tydligen inte. Inte galen i alla fall. Men glad. Spritt språngande glad!

……………………………………………………………………………………..

17 tankar om “Det våras för träningen

 1. Hm, Algarve… Algarve (fram med kartan), jaha ja, ända där nere, man tackar!!

  Här är det läge att plocka fram den gamla snöripan igen eller en ny variant på de missunsamma bevingade jumperorden (”Varför svettas i Porugal när man kan kan göra armhävningar på köksgolvet hemma”)

  Jag kunde också svara: ”Våren 1964 var jag också på träningsläger. Alla stockholmsklubbar fick skicka två lovande friidrottare till Flen över en helg. Det tyckte vi var fint på den tiden”

  Men idag är jag på solskenshumör och inte alls nån surgubbe. Jag blir bara mycket glad och tycker att det låter riktigt härligt! Själviskt hoppas jag på många målande rapporter från söder i mars.

 2. Åhh! Två veckor! Najs värre. Jag har inte bokat ännu – har vunnit min resa – men hittade inte vilken vecka Rune Larsson skulle vara där – dags att surfa in igen alltså!

  Pumlan kommer inte bli besviken på aktiviteterna! Lovar!

 3. Jumper: Glad över att även du skiner som en sol. Jag vill inte ramla ner riktigt än.
  Själv anses jag inte vara lovande i någon klubb, så jag får snällt hosta upp avgifen. *hicka, hacka, hosta*

  Mia: Jag skämmer bort mig själv å det grövsta!
  Vore hur kul som helst om vi prickade in samma Runevecka! Jag satsar på 1-8 mars med Rune och 1-15 mars med mara och Anders. Herrarna går omlott. Fiffigt.

 4. Detta slår väl det mesta! Gud vad jag blir avis! Skulle man kanske ta familjen och bara dra? Kostar ju inte mer än en bilreparation efter ett kuggrems-ras…

  Såg precis den lilla infofilmen på Springtimes sida och blir sååå sjuuuukt sugen. Den perfekta semestern! Lyllo dig!

 5. Benet: Jämfört med en kuggrem är två veckor i Portugal rena fyndet. Så extremt mycket mer för pengarna!
  Med lite, lite övertalning tyckte även familjen att det var den perfekta semestern. Och din fru är minst trippelt så motionssugen som min sambo. Kör igång övertalningskampanjen bara! Bilen kan väl stå i garaget över vintern… 🙂

 6. Visst är det rena fyndet!

  Hmmm, ett kamremsbyte och en ny (begagnad) topp gör ju inte bilen varken nyare, roligare eller mer värd… Har dock gett ett ”go ahead” till verkstaden att fullfölja reparationen för bil behöver vi sägs det i familjen… Dock inte jag; Jag springer, cyklar och åker tåg 🙂

  Jo, jag ska banne mig påbörja operation övertalning. Förhoppningsvis kan jag i vilket fall så ett frö och så får vi ser hur det tar sig.

  Kul att du ”lyckats övertala” din icke så motionskranka sambo. Förstår att du känner dig både riktigt nöjd och glad! 😀

 7. Men åh, vad kul!! Jag ska också dit, i april 🙂 Du kommer att komma hem lyrisk och inspirerad, full av träningslusta och pigga ben. Vad härligt att längta till Algarve när höstmörkret sänker sig 🙂

 8. Vad roligt! Jag vill också gå kurs. Alla utom jag går på kurs…:( Jag måste skaffa mig en hobby eller hellre ett GALENSKAP!
  Det kan vi spåna om när vi ses 😀
  Ta med dig broschyren/ info om kursen så vi kan pladdra om ditt kollo!

 9. Benet: Bilar ett nödvändigt ont – säger jag som själv ”måste” ha en. Cykla 5 mil till jobbet känns väl ambitiöst. Och kommunala transporter? Två bussar per dag…
  Lycka till med övertalningen! Jag spred ut spingtimekataloger i hela huset.

  Karin: Tre lyckostar hittills (du, jag och Mia) och fler blir det säkert!

  Paljetten: Galenskaper är hälsosamt! Du ska hänga med såklart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s