Fredag för frustration

Strax innan lunch blev jag uppsagd. Mer eller mindre. Projektet var bankrutt. Totalt. Vid slaget fyra gick vi med vinst igen. Nån hade räknat fel. Från uppsagd på grund av arbetsbrist till återanställd på fyra ynka timmar.

Ok. Min vana trogen målade jag förstås ett väl stort fanstyg på väggen under lunchrasten. Men ändå.

Det var jäkligt tur att tillräckligt många ställde upp på innebandy. Rusade runt som ett skållat troll. Eller möjligen som ett yrväder en aprilafton, men utan höganäskrus i en svångrem om halsen. I halsen satt andan. Frustrationerna klättrade förskräckta upp i ribbstolarna, och de har inte hittat ner ännu.

Nu knaprar jag på favoritchipsen och lägger upp storstilade planer för morgondagens joggingtur.

…………………………………………………………………………………………

10 tankar om “Fredag för frustration

 1. Ojdå. Förstår din ”måla fan”-reaktion. Ett liknande chockartat besked nådde mig en måndag för ett par veckor sedan. ”Mitt” besked har dock ej ännu reverserats. Ännu har ingen upptäckt något räknefel. Planen är fortfarande att stänga kontoret…

  En av mina första tankar var: Hur kommer det att påverka min löpning och marathonuppladdning? Min pendlingstid kommer ju att öka med två timmar per dag, om jag nu blir erbjuden en tjänst på storebror-siten det vill säga. Det har jag nu blivit och jag har redan börjat smida planer för löpprogramspusslet.

  Vinägerchipsen är något jag försökte lära mig äta under min tid i England. Trots engelsmännens idoga övertalningskampanjer så blev jag aldrig vän med smaken. Samma sak med Marmite, men det är nog mer förståeligt…

 2. Bureborn: Skönt att det bara var ett räknfel emellan.

  Jag tänkte kapa din blogg lite och fråga Benet. Jag har inte riktigt vågat ta upp det men jag visste ju att de skulle lägga ner er site. Men om du hamnar på Vattentornet så är det positivt för din löpning för då blir det lunchjogg med mig! Vi hoppas på det bästa men det är inte bara dålig om du hamnar på Vattentornet =)

 3. Fredrika: Det blev en rätt skakig – och förbannad – eftermiddag.

  Benet: Så trist! Vilka kämpiga osäkerhetsfyllda veckor du har haft.
  Måste ändå kännas skönt att du erbjudits jobb på huvudsiten, men det blir ju en omställning. Två timmars pendling är rätt mycket när det gäller att få livets pusselbitar att falla på plats. Sen gillar jag iofs att pendla (nästan 2 timmar per dag), man har gott om tid att ställa om mellan arbetsjaget och hemmajaget.
  Ler förstås åt att en av dina första tankar gick till löpningen. Du börjar sannerligen gå ner dig i träsket. 😉
  Och det ser ju ut som om flytten för något riktigt gott med sig – en lunchlöparkompis!!

  Dunceor: Varsågod! Kapa på du bara.

 4. Dunceor: Får se om det blir Vattentornet. Vet faktiskt inte vad jag ska göra eller var jag kommer att hamna. Bara att jag skall flytta till Lund. Jaja… time will tell. Lunchlöpningar ser jag verkligen fram emot. Men står du ut med mitt Maffetempo? 🙂

  Bureborn: Håller med om att pendling i rimliga mängder är en skön sluss mellan jobb-jag och fritid/familj-jag. Men pendlingen får inte alltför lång. Då stjäl det för mycket…
  Har postat ett inlägg på min egen blogg i ämnet… Vill ju inte kapa din fantastiska blogg och lusa ner den med mina pendlingsbekymmer… 😉

 5. Tur att du är vältränad och har starkt hjärta, folk kan ju få hjärtinfarkt för mindre! Skönt att det var ”falsklarm” ändå, men hu vad obehagligt.
  Vinägerchips! Jag som egentligen varken gillar chips eller pommes höll på att föräta mig på pommes med salt och vinäger samt just vinägerchips när jag var på språkresa i England. Bra smak, Bureborn! 🙂 Och att bero på smak, skulle jag bunkra några kaneltuggummin när jag åker till staterna? Vill minnas att vi pratade om det för evigheter sen…

 6. Karin: Träningens nytta kan aldrig överdrivas! Egentligen borde man få träningstillägg på lönen.
  Ja visst ja, kaneltugummin – du får gärna bunkra lite. De är rent beroendeframkallande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s