Gimmie some lime

Nån som minns den sura kissen (vem skulle se glad ut) med limeskal på huvudet? Florerade överallt på nätet under 2006. Fanns till och med på Wikipedia. Men artikeln ströks i sinom tid. Limekisse var inte encyclopedisk nog.

Kisse påminner mig om mina nya skor.

Till skillnad från katten är jag sprittande glad. Salig över mina nya skor, som bara ett par timmar efter hemkomsten fick skvätta lervälling. Stormvindar och skyfall är inget hinder för en nyförälskad terrängskoägarinna. Visserligen sprang jag bara fram och tillbaka på den gräsiga vägen bakom grannen i en knapp halvtimme. Men jag är kär ändå.

*nynnar*

”Himlen öppnade sej
Det är knappt man sina ögon tror
Åh… jag börjar nästan sväva
I mina limiga skor.”

………………………………………………………………………………….

14 tankar om “Gimmie some lime

 1. I dagens DN i någon faktaruta om halloween avbildas en liten vovve med pumpamössa. Ingår det i den nygamla seden att klä ut de skällösa (men kanske inte helt själlösa)djuren?

 2. På tal om gröna skor, minns jag att jag förra året i jakt på lättviktare i Runners Store visades ett par Asics Racer (tror jag). Till den oförstående expediten sa jag: ”Finns det inga som inte är så där illgröna!!”. Är det förresten dom skorna som kallas ”krokodiler”? Det fick i stället bli ett par diskret bländvita Adistar Comp 4 för 1200 kronor (minus oväntad rabatt som f.d. medlem i Studenterna).

 3. Tillägg:

  Inte ens snitsarens bildade sköterska kände till ordet ”skällös” och det finns tydligen inte (längre?) med i SAOL. Exakt vad som menas med det bibliska uttrycket ”de skällösa djuren” kan inte snitsaren svara på. Han har förr gissat att det betyder att djuren saknar ”skäl för sina handlingar” och alltså inte kan göras ansvariga för dem. En av två träffar på Google förklarar däremot orden men att Gud skulle ha saknat skäl att skapa dem. Fan trot sa Rellingen.

  Snitsaren tillägger sedan vitsigt att vovvar inte alls är skällösa.

 4. Me like! Skulle passa jättebra till min gula tröja… Hoppas att du sjöng högt, körde lite höga knän och avslutade med en graciös pose (utanför grannens fönster).

  Det är i alla fall jag såg bilden framför mig 🙂

 5. Tillägg 2:

  I den uppsättning av ”Vildanden”, som gavs på stadsteatern i våras, hade för övrigt Rellings slutreplik ”Fan tro’t” ersatts av ”Dra åt helvete!”. Varför?

 6. Fredrika och Benet: Visst är de läckra! Och garanterat supersnabba.

  Butlern: Jag har sett flera andra skrämmande exempel på att folk spökar ut sina husdjur. I brist på barn kanske? Däremot är jag osäker på om det är en utbredd tradition att sätta frukter på deras huvuden…
  Första gången jag reflekterar över ordet skällösa. Inte så bevandrad i det bibliska. Ger ju som du säkert noterat få träffar på google (44). Och de flesta går till recept innehållande orden skål och lös. ”Ta fram en skål. Lös upp jästen”.
  Du får förexten gärna nyttja min blogg – strunta i Tildo!

  Jumper: Asics racer går – om jag fattat rätt – under smeknamnet krokodiler. Särskilt diskreta är de inte, nej. Och inte mina isande skalbaggar heller Men de hade dubbar, och det var de jag var ute efter. På löparbutiken konstaterades att tillverkarna av löparskor inför nästa säsong satsar på mörkare färger. Allt fler lär vilja ha alternativ till diskret bländvitt.

  Mia: Fuskade med de viktiga övningarna. Grannarna såg ju inte ut eftersom regnet piskade mot rutorna… Vda är det för vots om man inte har publik? Elerl vänta nu, pågår inte ngn form av utmaning…

  Paljetten: Kär i skor. Visst börjar jag bli patetisk?

 7. Var precis inne på löplabbet och klämde på ett par lika limiga skor, men gillar även de Röda(navigator) som inte har fasta dubbar. Förra året behövdes inte dubbar altförofta, men det beror säkerligen på hur mycket man tänker bergklättra på sina turer. Grattis till heta dojjor, vi får hoppas på bättre väder så även grannarna kan ta del av din uppenbarelse…

 8. Vda, vots coh elerl? Ibland går det lite fort.

  Slimslender: De röda är mer rosa i tjejversion…
  Var smått osäker på om jag skulle köpa dubbade eller odubbade. Framtiden får visa om jag valde rätt. Och så var de limiga coolare än de rosa. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s