Världens busringning

På min gräsmatta står en telefonstolpe. Den vill jag byta ut mot en telemegafon.

På berget Bergskletten står världens troligen första. Ett skapelse av Erik Sandelin och Magnus Torstensson. Just nu är den avstängd. Jaktsäsong. Men under en dryg månad kunde vem som helst ringa installationen och ta kontroll över ljudlandskapet runt den lilla byn Dale.

Jag är fascinerad. Ett fjäll som svarar när du ringer och låter dina ord ocensurerade spidas med vinden. Vem skulle ringa till min megafon och vad skulle hon/han säga? Jag skulle kanske väckas av ett samtal från en kille i Albanien som berättar en saga, ligga kvar under mitt varma täcke och lyssna på ett finskt garageband som söker ny publik, äta frukost när sambon ringer och påminner mig att köpa mjölk.

Skulle jag ledsna finns en motorsåg med ny kedja i uthuset.

…………………………………………………………………………………………………

5 tankar om “Världens busringning

  1. Vilken underbar installation!

    Jag skulle gräva fram gamla oskickade kärleksbrev som jag tror ligger och skräpar i någon dammig låda på vinden, och köra nattradio om ungdomens förrvirrade kärlekar…

  2. Slimslender: Ja, visst är det. Tydligen började byborna själva ringa installationen och önska varandra God natt. Gulligt tycker jag.

    Jumper: Tack! rapport kommer om ett litet slag.

    Fredrika: Det telefonsamtalet skulle jag verkligen vilja lyssna på! Så du sparar också brev? Själv har jag en gammal trälåda full. Fixar inte att slänga dem , det känns som om jag skulle kasta människors tankar i soporna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s