Om hundar

I går insåg jag att jag är en hund. Eller rättare sagt en hundvalp. Läste följande:

… så där flåsande munter och glad och vill vara alla till lags och bli klappad och gillad… om folk kastar år mej någon liten pinne kommer jag glatt svansande tillbaka med den för att leka och bli vän.

Katarina Mazetti i boken ”Mitt liv som pingvin”. Mig på pricken. Fast kanske inte just idag. Idag skäller jag snarare som en bandhund. På hundvädret.

Jag gav mig ut på halvlångt pass. Snöblandat regn, som övergick i ymnigt snöfall. Jag frös som en hund efter en knapp halvtimme. När jag kom hem efter en och en halv timme var jag illande röd.  Av kyla.  Huden (inte hunden) skrek när jag klev in i den heta duschen. 

Men någon lathund är jag inte. Borde säkert ha nerjoggat sista kilometrarna, men då frös jag så förbannat att jag sprang som en dåre. Intervalltempo. Efter 13 kilometers löpning. Väl hemma visade Garmin 16 utfrysta kilometrar.

Nu ligger hunden begaven i soffan under ett trave dunbolster. Ge fido ett ben!

………………………………………………………………………………..

10 tankar om “Om hundar

 1. Brrr….

  Inte alltid lätt att vara löpare i höst/vinter-rusket. But you did well! Sannerligen! Själv var jag mest genomblåst efter gårdagens pass. Och blöt. Fast bara på högra sidan…

 2. Benet: Mmm.. gott litet ben. Tack!

  Dunceor: Jag kände mig extermt duktig. Efteråt. Under tiden ville jag helst avlida.

  Slimslender: Jag fick te… Och en pepparkaka….

  Mia: En halvtimme efter att jag stapplat hem slutade det snöa….Vissa vovvar har otur.

  Jumper: Jag sprang på lördagen också. Det var mycket trevligare. På söndagen fick jag för mig att jag skulle besegra mig själv. Hundar är dumma djur.

 3. Karin: Jag läste någonstans att man ska se till att träna under alla upptänkliga förhållanden – för man vet ju aldrig vad vädergudarna är på för humör under en tävling. 🙂
  Men nästa gång ska jag klä mig lite bättre…

 4. *huttrar pälsen av mig*… behåll vinterpälsen på vetja!
  – vet du, vi håller just på att leta reda på en kennel som har en valp övers till oss. Vi söker givet en svart labrador 😛 *jippiii*

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s