Puder i nosen

Terrängen längs Upplandsleden var som en semla. Pudrad med florsocker. Avslöjade dem som tassat där före mig: två rådjur och en räv. Men jag var den första att lämna mänskliga fotspår. Djupt räfflade med spår av dubbar. Icebugs är en dröm på isigt underlag.

Det var tyst. Och vackert. Men eftersom jag inte gillar snö annat än på avstånd: bedrägligt vit och jungfrulig nysnö dolde mörka pölar av iskallt vatten. Den nattgamla isen må bära en räv, men den bar inte mig. Och av florsocker gör man kletig glasyr. Förvandlar ljungsnår till halvt ogenomträngliga murverk. Som man snubblar på. Och står på näsan i ett moln av yrande kristaller.

Vägval: Segla t.o.r, och  – eftersom buggar gör sig bäst i terräng – en t.o.r-runda längs Upplandsleden mot Lillkyrka.  Löpskolning.
Sträcka: 11,6
Tid: 1:24 (inklusive löpskolning)
Puls: 149/164

……………………………………………………………………………

7 tankar om “Puder i nosen

 1. Butlern: Allt går bara ut på att inte skriva folk på näsan… Eller?

  Karin: Pumlan gillar också att åka pulka. Och hon konstaterar lakoniskt: mamma tycker inte om snö. De lär sig fort de små liven… 🙂

  Mia: Tro mig, du är inte ensam. Min arbetsplats är full av fol som hela dagen blivit lyriska när de tittat ut genom fönstret. Sen har de börjat dilla om skidor och skridskor. Dessa djävulens påfund!

  Ok, ok – jag överdriver. Snö KAN vara roligt. Snöänglar gillar jag. Och snöbollskrig. Och snögubbar.

 2. Jag är lite osäker på uttrycket ”skriva någon på näsan”? När man letar i SAOB får man bläddra långt ner bland alla näsuttryck innan man hittar det. Betyder det att ”avslöja för mycket för någon”, att ”vara övertydlig”? Eller?

  Det skulle alltså vara ditt enkla knep när du bloggar?

 3. Butlern: Jag syftade på nässkrivandet i betydelsen vara övertydlig. Jag gillar möjligen att linda in saker. Eller ta omständliga omvägar, hur man nu ser på det. Men om det är ett bloggknep vet jag inte. Bloggar gör jag mest från höften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s