Busvissling

Eller så var det domaren som blåste i pipan. Utvisning.

Dagens planerade lugna distans lät fin i teorin, i praktiken slutade det med 11 K i 5:05-tempo. Medelpuls 175….

Inte så lugnt nej – borde ha saktat ner -men då fanns en överhängade risk att jag skulle villa bort mig. Tror jag befann mig nånstans bortåt Berthåga. Och där ville jag inte bli akterseglad. Bara att haka på alltså.

De jag hakade fast vid som en blåsbälg med hullingar var Uppsala löparklubb. Tänkte jag skulle skaffa mig en klubb nämligen. Träningspolare. Visst, jag gillar att löpa omkring i Trögden i ensamt majestät. Men ibland tryter motivationen. Och så är jag allt lite avundsjuk på bloggosfärens Linneaner och TSM:are. Löparkollegor IRL tycks ge lite extra stuns i steget och löparglädje i själen.

Ikväll var det premiärträning med klubben för min del. Gav mersmak. Och träsmak. Om man nu kan få det i hela kroppen. Den känns i alla fall som en urvriden wettex. På ett bra sätt.

Jag lär inte träna varje pass med ULK. I första hand siktar jag in mig på tisdagar, då kör de kvalitetsträning. Slottsbacken till exempel. Klassisk mördarbacke i Uppsala. Tävlar inte ens samma division som min timida kyrkbacke. Det här blir kul!

………………………………………………………………………………………..

13 tankar om “Busvissling

 1. Oj då, klubbis med startnumret. Fast han springer nog mest långpassen med dem på helgerna. Ja, i Uppsala finns backar trots att det ligger mitt på en slätt. I backen upp till Sten Sturemonumentet har jag (under promenad) sett många träna sig blåa. Lycka till. Själv håller jag mig tills vidare till IK Kometen.

 2. Jaha, nu har de stuvat om i wordpressadministrationen igen, så att det tar en halv dag att lära sig hitta rätt. Dessutom gäller inte lösenordet längre. Någon annan som har råkat ut för något liknande? Om snitsarens blogg tystnar från och med nu, beror det på att en stackars butler har fladdrat bort som en liten fjärt i cyberrymden.

 3. Paljetten: Än snyltar jag bara. Spinger med dem, men har inte gått med som medlem…

  Jumper: Jaaså, vårt kära startnummer minsann. Ska hålla mina korkgluggar öppna. Stensturebacken är etter värre än slottsbacken. Det räknar jag som överkurs.

  Butlern: Inget problem med lösenordet för min del. Men det tog mig en evighet att komma på hur jag skulle göra för att skriva ett nytt inlägg. Kämpa vidare! Inte hota med att lägga ner någon blogg, fy på dig!

  Masse: Det var trevligt att springa i klunga, även om de kutade väl snabbt… Plötsligt kände jag mig väldigt seriös.

 4. Vad kul! Jag skall kanske också försöka hitta en lokal klubb att kuta tillsammans med… Fick lite mersmak förra helgen då Sverigestafetten fick mig att springa tillsammans med andra. Har iofs precis (av Nix) blivit ”uppmanad” att gå med i IF Linnéa, men det lär ju bli ganska glest på deras träningar i Kristianstad med omnejd… 🙂

 5. Benet: WordPress har fått nån bugg. Beslutar sig – helt slumpmässigt tycks det – att placera vissa kommentarer i modereringskö. Det är inte jag som försöker blockera dig, jag lovar!

  Linnea verkar ju vara världens mysigaste löparklubb – och vilka tränignskompisar sen – men det kan ju bli en aning opraktiskt. Fast du får tävla i snygga färger…
  De kanske kan starta en filial och skicka ner gästtränare?

 6. Kan trösta Bureborn med att snitsaren åter kommer in i sitt bloggs hjärta, varför hon får dras mad hans blogg ännu en tid. (Tyvärr får den genuint friidrottsointresserade Bureborn (det vill säga du) stå ut med ett halvdussin nördiga inlägg om höjdhoppshistoria innan bloggen är tillbaka i normala hjulspår, om sådana nu finns).

  Varför skriver vi (det vill säga ”jag”) det här på din blogg och inte på vår (”min”) egen blogg? Söker jag (se där jag kunde) komma ut ur snitsarens järnhårda grepp? Då är det gott att det finns gästfria bloggar, där en tillfällig bloggflykting kan hitta asyl.

 7. *lättnadens suck*
  Jag tycker faktiskt snitsaren är aningen ogin, han kunde gott ge dig lite mer personligt utrymme på sin blogg. Därmed menar jag inte att du inte är välkommen att använda min. Du är alltid varmt välkommen! Vill du gästblogga kanske?

 8. Nej, egna blogginlägg har jag inte fantasi nog att skriva. Jag är bara ett trött skrivbiträde, som söker en stunds lugn och ro. Men en kopp kallt te med en sked honung i vore gott.

  Det har varit hektiska dagar där jag tvingats sätta ihop ett halvdussin inlägg om en höjdhoppande ryss, vars sorgliga öde har gripit snitsaren. Han (snitsaren) är perfektionist och vill att allt ska vara symmetriskt och snyggt i texten, ända ut i de avpassade högermarginalerna, vilket tar sin tid för en tröglärd butler. Jag önskar att Asgam villa komma tillbaka och säga ifrån.

 9. Åh, vad kul med en stundande klubbgemenskap;) Avundsjuk är jag. Jag springer för en klubb, men eftersom jag inte håller jämna steg med Musse, får jag snällt träna själv.

 10. Butlern: Ångrar du dig är det bara att säga till!

  Lena: Men å andra sidan inger en tröja från ”Musseklubben” betydligt mer respekt om man tävlar i klubbfärgerna. 🙂
  ULK rymmer allt från halvelit och veteranelit till kreit och pleti. Känner mig klart som hemma bland de senare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s