Siffernissar (som hissar)

Gårdagens sifferexercis:

820 – 3:30 – 4:16 – 166/174
820 – 3:32 – 4:19 – 168/175
818 – 3:36 – 4:24 – 169/176
821 – 3:36 – 4:24 – 171/179
825 – 3:35 – 4:20 – 172/179

För detta hissar jag mig själv. (I motsats till dissar.)

Kolumnerna har följande rubriker:
Intervallsträcka – tid – tempo – medelpuls/maxpuls

Har aldrig sprungit så snabba intervaller. Sist (extremt alltför länge sedan, jag är nämligen ingen vän av intervaller) gick det i 4:50-tempo. Idag vilar jag. Och rimmar. På missar. Det senare måste bero på en överdos julmat, samt mängden mandlar i glöggen.

……………………………………………………………………

12 tankar om “Siffernissar (som hissar)

 1. Oj!! oj !!. Då förstår jag att ULK-tränaren vill se dig på bana. Undrar om jag överhuvud taget kan springa 800 meter i den farten i dagsläget. Har problem att krypa under 5 min/km när jag försöker sträcka ut. Undrar dock vad som menas med tiden i din tabell. Sträckan och kilometerfarterna motsvarar exakt 2 minuter bättre tid. Har du skrivit femmor i stället för treor eller är exakt 2 minuters vila inbakat i tiden?

 2. Karin: Tack! Jag blev riktigt förvånad, faktiskt. Läste i Sz:s 3:30-schema att jag skulle kuta 800 m på 3:20-3:30. Ryckte på axlarna och tänkte: ”Tja, det finns ju inte en chans, men jag springer väl så gott jag kan”.

  Jumper: Vis av erfarenheten (efter ETT test… ;-)) är jag övertygad om att man klarar betydligt mer än man tror. Hitta en slät liten sträcka och testa, vettja! Jag är övertygad om att du fixar det!
  Tur att det finns folk med bättre koll på siffror än jag. Klart det ska vara treor och inte femmor 3.30 inte 5:30. (Dessa är numer utbytta i inlägget, för den som undrar). Jag ståvilade en minut mellan varje intervall. Utom mellan tvåan och trean när jag bråkade med Garmin i en halvminut extra.

 3. Okej coach, jag ska jogga upp på IP i morgon och köra lite intervallöpning. 800-ingar under 5:00/km kommer jag att se som en stor framgång med hänsyn till årets form. Jag tittade i dagboken på jogg.se och ser att förra vinterns 800 metersintervaller med 200 meter joggvila hamnade mellan 4:45 och 5:05. På 400-ingar kryp det i allra bästa fall ner mot 4:30. Ju mer jag tittar på dina siffror, desto mer imponerad blir jag. Fast mest glad förstås.

 4. Tänkte själv köra 800-ingar på fredag, jag har ingen aning om hur jag ligger till nu då det har varit väldigt lite fart senaste två månaderna.

  Men fort går det för dig i alla fall!

 5. Jumper: Fint att man kan inspirera någon! Väntar med spänning på resultatet.

  Jossan: Tack! Jag funderar fortfarande på om min Garmin ändå inte spelade mig ett spratt…

  Dunceor: Fart är ju relativt – för mig är det snabbt. Som attan. Ska bli spännande att se om jag lyckats förbättra mig framåt våren. Detta var ju ett litet i-början-av-säsongen-test. Ska bli roligt att höra hur ditt test faller ut!

  Jogga: *morrar som en tiger*. Det värsta är att jag inte är säker på hur det gick till. Är inte alls säker på att jag kan upprepa bravaden…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s