Snörvlig kapitulation

Morgonhimlen är svagt rosa. Eos har vaknat. Anar en sol bakom tofsiga grantoppar när jag går upp för att unna mig en morgonjogg innan den två dagar långa resan till Norrland tar vid.

Första solkyssarna på länge. Och jag springer inte. Kröp ner under täcket igen. Efter att ha greppat flaskan med näsdroppar. Den har följt mig i flera veckor nu. En dusch varje morgon. Men idag var det täpptare än vanligt. Tjockt ända in i skallen. 

Kapitulerar för faktum. Förkylningen kan gå segrande ur striden om jag inte lurar den. Sätter likhetstecken mellan resdagar och vilodagar. Nästa löprunda får skorna möta snön i Skagshamn.

………………………………………………………………………

6 tankar om “Snörvlig kapitulation

 1. Skagshamn?

  Jag besöker nog Skagshamn (gula huset ovanför salteriet) de närmaste dagarna då min kompis Figgemannens far bor där. Jag firar jul några km därifrån och hade jag bara varit hel så hade vi kunnat tat ett pass ihop. Trots att du förmodligen är för snabb för mig…

 2. Klokt val, hoppas du lurar förkylningen och kurerar dig. Kanske blir det läge att läsa en bok nu (med tanke på ditt tidigare inlägg om att välja bort)? Krya på dig å det snaraste iallafall! 🙂

 3. Jogga: Världen krymper!
  Skrutt också att du inte är frisk, Skagshamn med omnejd erbjuder härlig löpning – och ännu roligare skulle det ha varit med lite sällskap. Själv huserar jag hela helgen i ett ljusblått hus uppe i backen med utsikt över bron mot Skeppsmalen. Några kilometer ifrån? Var är det månne?

  Mia: Jag har mina ljusa stunder!

  Karin: Jag hoppas det är en lättlurad variant… Glömde boken på nattduksbordet, men jag hoppas att tomten lämnat ett karaktäristiskt paket under granen.

  Paljetten: Tack! Vi hade gärna kikat in, men tog ”yttre” vägen (E4)till Gävel den här gången. Kakelugnsknaster lät bara hur lockande som helst!

 4. Världen krymper och så gör även människan med åldern.

  Det bliva växelvis i Skedeviken (vårt ofärdiga ställe) och Kyrkesviken utanför Banafjäl(svärgubbens hus).

  Skede-Skagshamn är min standardslinga runt semestertider. Fram och tillbaka, fram och tillbaka…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s