Hockeyhjälten

I byarna häromkring  sprids sägnen – som säkert är helt sann: bröderna Sedin brukar tampas med den. Backen med stort B. Bratthalla.

(Bröderna Sedin är hockeyspelare. Modoiter som numer spelar i NHL. Bygdens hjältar. Den ene – Henrik tror jag – har stuga i backens omedelbara närhet.)

Bratthalla är lika jäklig från båda hållen. Från Pellegrunskroken och från Skedeviken. Jag har gått i klinch med båda tidigare. Och förlorat. Tvingats gå. Men idag besegrade jag Bratthalla. Fyra gånger. Mjölksyran förvandlade benen till nåt som mest liknade kalvsylta, men jag vann!

Enligt ”säkra källor” (sägnen) springer Sedinarna i backen tills de får blodsmak i munnen. Och då kutar de uppför den tre gånger till. Jag skippade blodet. Det blev lite grusad vägkantssnö istället.

………………………………………………………………………………..

5 tankar om “Hockeyhjälten

 1. Bröderna Sedin är namn som till och med en totalt ishockeyointresserad snitsare lärt sig. För hans sköterska är Sedinarna däremot okända, vilket tyder på att de ännu inte nått Tumba-Salming-Sundin-Foppa-status i det allmänna medvetandat. När vi för samma sköterska berättade sägnen om brödernas av envis backträning blodfyllda munnar, svarade hon klokt: ”Vad ska det tjäna till?”. Snö som törstsläckare är hon däremot (till skillnad från jumper) inte främmande för.

 2. Sägnen säger inget om att jag brukar springa om den där tvillingen i dessa backar? Man kan då aldrig lita på sanningshalten i sägner…

  (Henrik har byggt sitt åretrunthus på halvön som ogärdas av dessa två backar)

 3. En backe, bröderna Sedin och fröken Bureborn. Inte illa!
  Visst är det ändå en ljuv smak av segerns sötma, att ha besegrat backen en gång för alla. Bra kutat säger jag, och ler lyckligt över dina löparbravader 🙂

 4. Butlern: Jasså, Jumper gillar inte att äta snö. Jag tycker det är riktigt gott – om än lite kallt. Ilar i gaddarna. Och det är inte trevligt när man tuggar på ett gruskorn…

  Lena: Ha, det hade jag inte ens tänkt på! Jag är bäst!!

  Jogga: Kan jag gott tro! Hockeyspelare är otympliga. Jag har numer uppdaterat sägnen på min sida av bygden. Fast i ärlighetens namn såg mina källor tveksamma ut när de matades med nya fakta. Hjältar får inte ramla från piedistaler.

  Karin: Tack! Nästa backe som bara måste klås är aborren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s