Försenad tomte

I går var han i farten, Viktor Rydbergs tomte. Jag såg hans spår i frosten när jag tog en sen kvällstur. Ingen annan vågade sig uppenbarligen ut från de ensliga gårdarna för jag hade min Tomtarunda helt för mig själv. (Tomta är en gård hemmavid.)

Ingen snö lyste vit. Varken på fur eller gran. Men det gjorde frosten. Trädens grenar var tufsiga av iskristaller. Och marken var beströdd av miljontals briljanter. Det gnistrade  och glimmade värre än en juvelerarbutik i skenet från min nya pannlampa. (Gåva av svärfar. Lyser nästan lika starkt som en billykta.)

Minus tio grader. Försökte mig på lite tempolöpning, men benen var inte med på noterna. De gillar kanske inte midvinternattens köld?

…………………………………………………………………………..

5 tankar om “Försenad tomte

 1. Efter midvinternattens köld kommer ljumma vårkvällar och härliga sommarmorgnar. Då kommer det att vara skönt att ha många mil i benen så att man orkar springa länge och njuta. Så tänker jag när det känns lite motigt att bylta på sig hela vintermunderingen.

 2. Du skriver så vackert Sofia! Kan till och med få en skåning att tycka att -10 låter underbart… Och nu går vi mot ljusare tider.

  Har haft det riktigt körigt på sistone och inte ”hunnit” ta del av alla dina rundor här på en av mina absoluta favoritbloggar. Hoppas det lugnar sig snart.

  Dock håller jag igång löpningsmässigt. Ett underbart långpass igår. 23k i två olika tempo. Först 6k med frun i 7-tempo. Sedan 17k själv i 5.50-tempo. Lovely, lovely!

 3. Finner att detta är bästa platsen att kommentera Benets långpass. Sällskapsjogg i 7-minutersfart under första halvan av ett långpass är ett perfekt recept som jag själv använder så snart tillfälle bjuds. Gratulation till båda.

 4. Benet: Med smicker kommer man långt… 😉
  Du är saknad här hos oss i bloggosfären, var så säker! Så jag håller tummarna för att det blir lugnare i ditt liv.
  Mmmm, låter som ett härligt långpass. Själv har jag ”fuskat” med längderna på slutet. Eller snarare lydigt följt Sz uppsatta mängder. Saknar de riktigt långa passen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s