Mamelucklängtan

Pulsband, löpar-bh, underställströja, långkalsonger, strumpor, benvärmare, varmare tröja, korta löpartajts, vindjacka, vindbyxor, reflexväst, i-pod, mössa, buff (sjalliknande pryl), garmin, pannlampa, skor, broddar, vantar.

Att bylsa på sig inför ett vintrigt löppass är ett projekt. Och likt förbaskat fryser jag om rumpan. Var köper man varma, gosiga mamelucker?

………………………………………………………………..

7 tankar om “Mamelucklängtan

 1. Ulltrosor borde väl finnas. Fick en Merinoull-undertröja i farsdagspresent och den har tjänat mig sedan dess. Perfekt! Finns även som långkalsonger och strumpor. Borde defintivt finnas som trosor/kalsonger också! Jorå, här är de visst 🙂

  Ja, visst är det ett företag att ge sig ut på långpass vintertid. Blev ett riktigt kanonpass för min del idag. Ville knappt sluta springa.

 2. Vet ej. Har dålig koll på mameluckaffärerna. Vanliga papelucker räcker åt mig. Fryser bara om näsan och, när jag ökar farten, i lungorna. Problemet är att jag blir svettig på långpassen och ibland springer jag hem halvvägs och byter bomullströja för att inte bli kall. Jo, jag har provat tocket modärnt funkismaterial, men jag märker ingen skillnad.

 3. Benet: Tack för tipset – de där ser sköna ut! Ska genast beställa ett par.
  Och vilket härligt långpass, är det förexten på jogg man ska leta efter dina pass numer? Eller läggar du in samma text på bloggen? Skulle ju funka hur bra som helst.
  Ser att du också ökar takten mot slutet av dina långpass. På grund av kylan? Eller är det ett återkommande mönster oberoende av temperatur?

  Jumper: Mmm, det där med att klä sig lagom under långåassen är banne mig omöjligt. Jag brukar också svettas lite för mcyket för att det ska vara bekvämt ibland. Helst om jag stannar till för att njuta av utsikten, vicket jag gör titt som tätt. Bäst funkar klädseln (för mig) om jag har funktionskläder underst, och så över dem ett lager där svetten kan ”fastna”. Då brukar jag känna mig någorlunda torr närmast kroppen.
  Men rumpan fryser jag som sagt om. Och ryggslutet under långpasset sist. Men det berodde på att jag sprang runt med två kylklampar mot ryggen. Vattnet frös i vätskebältet…

 4. Skall nog börja beskriva mina pass på bloggen igen och sedan länka till bloggen från jogg. Men de två senaste månadernas pass kan man beskåda på jogg. Och vill man ha detaljer om kilometertider etc är det till jogg man skall bege sig. Även i framtiden.

  Vad gäller farthöjning på slutet av långpassen var det faktiskt, precis som du är inne på, på grund av kylan igår. Jag började frysa så smått och ökade därför (omedvetet?) farten lite. Det syntes på pulsen. Dock märkte jag inte att andningen blev mer ansträngd…

  Farthöjning tänkte jag börja lägga in mer kontrollerat på långpassen. Planen är att ligga och lufsa i 6-minutersfart, eller kanske något högre fart (5:50?) men att ge sig ner mot 5-tempo (5:00-5:20) under ett antal kilometer mitt i (eller helst mot slutet av) passet. Svårigheten med farthöjning brukar (konstigt nog?) vara att gå tillbaka till 6-tempo efter tempohöjningsavsnittet.

 5. Eller hur! Såååå irriterande att Craft har vindskyddet fram när skinkorna är stelfrusna! Sandy hos oss sätter på sig Craft-mameluckerna bakofram men min häck är för bred för att själva vindskyddet ska täcka den 🙂

 6. Benet: Har märkt sammsa sak, när man väl lagt in en tempoökning rä det svårt att sakta in igen. Samma sak intreäffar för mig när jag sprungit intervaller. Nerjoggen går alldeles för fort – ok inte i intervalltempo – men för fort för att platsa in i kategorin jogg.

  Ladyn: Välkommen in till mig! Kanske måste man ta fram stickor och garn… Kul blogg du har!

  Mia: 😀
  Om snippan har jag hittills aldrig frusit på ett löppass…Nån borde ta ett allvarligt snack med de enkelspåriga grabbarna på underställsfabriken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s