Löpande gåta

I dag var en sån där dag när löparskorna helst ville stanna på hyllan. Det fick de naturligvis inte. För känns det trögt på just det viset triggas jag att besegra mig själv. Varför har jag aldrig begripit. Men jag klurar inte alltför hårt på frågan. Mysteriet fyller ju ett gott syfte – jag springer mer.

Andra gåtor bryr jag mitt huvud intensivare med:

tomtauthuset

 

 

 

 

 

 

 

Flaggorna och skorna pryder dörren på ett uthus som ligger längs min Tomtarunda. Varje gång jag passerar dras blicken dit. Väcker undringar.

………………………………………………………………

10 tankar om “Löpande gåta

 1. Det är inte två flaggor utan två bilor. I Trögden finns en gammal sed att hugga av fötterna på dem som springer i onödan. Det kallas att ”kapa jogge”.

 2. Tildo: Du har minsann ett makabert sinnelag!

  Oliver: För säkerhetsskull ska jag hädanefter spika upp alla gamla avlagda löparskor över lämpliga dörröppningar. Det finns en hel del par i garderoben vid det här laget. och sen ska jag köpa en lott!

 3. Det är ju Kanon-Sid´s gamla fotbollsskor som Benny Goldfot hittade. Det har jag läst i ”Buster” och de såg ut just precis så där. Hur har de hamnat där?

 4. Egentligen kommer jag inte ihåg mer är Benny Guldfot och jag mindes bara att skoägare hete Kanon-nånting (Ben? Sven?) så jag gogglade fram Kanon-Sid, men antagligen hette han Keen (fast jag kallade nog honom Ken). Prövade du skorna? Blev du bättre fotbollsspelare? Eller kanske var det höjhopparens Ivan Rebroffs gamla höjhoppsskor med tjock sula? Man kan aldrig så noga veta.

 5. Höjdhopparen Ivan Rebroff? Är det fråga om en parallell till Tapio Rautavaara och Snoddas? Vet startis något som snitsaren inte vet?

  Annars läste snitsaren varken Buster eller Rekordmagasinet i barndomen. Bara All Sport och Lindhagens böcker. De enda inhoppen i fiktionens värld som han minns var boken ”Nils skolungdomsmästaren” om en höjdhoppare.

 6. Meeen – jag har aldrig förstått flaggor (förlåt- bilor) som ”flyger” ”vajar” åt varsitt håll. Det måste ju vara en skenmanöver för att lura fienden. På nått sätt.

  Kanske jag ska snöra på skorna på fel fot (så de flyger åt varsitt håll?) när jag springer maran och förvilla resten av de 18.000…?

 7. Någon här i hushållet antyder att skorna kanske markerar revir. Brukade inte gatugäng i amerikanska städer slänga upp hopknutna skor som sedan hängde varnande i stolpar och trådar?

  Någon annan i hushållet föreslår att det är Erik XIV’s skor. När hans kista öppnades för ett antal år sen befanns tydligen hans fötter vara avhuggna. Om de låg i kistan framgick dock inte av vår källa (På spåret). Tildo föreslår att Erik under flykt passerade Trögden med tragiskt resultat som följd. Han skulle alltså inte ha dött av ärtsoppa utan av blodförlust i skogen. En enkel butler lägger som alltid ner sin röst.

 8. Startnumret: Kanon-kent borde han ha hetat. Ligger bra i munnen tycker jag. Tyvärrnår jag inte upp till skorna – även om jag hoppas. Annars hade jag testat studset.

  Mia: frågan är om det är värt skavsåren… 🙂

  Butlern: Nu blev jag plötligt orolig – tänk om skorna betyder ”obehöriga löpare äga ej tillträde”… Och så skjuts det i skogen i näheten…
  Under dagens runda lusgranskade jag skorna (så nära jag nu kunde komma). Några benbitar såg jag inte till, men de kan ju iofs ha avlägsnats….
  För övrigt tycker jag alltmer att åkern invid det aktuella uthuset har vissa likheter med en fotbollsplan från en svunnen tid. kanske borde man gå med i hembygdsföreningen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s