Kramvänligt

Nollgradigt. Småklibbiga snöflingor singlar långsamt mot marken. De gillar att kramas. Med mina skor. Klämmer musten ur vadmusklerna.

Sånt kan vara frustrerande. Men just idag var jag på myshumör. Valde redan innan jag testtassat underlaget att lämna Garmin i korgen. Knappade fram spellistan märkt nedvarvning på i-poden.

Jag nynnade Purple rain. Konstaterade att Jumpers joggerska har rätt; det finns något som heter ”sångtempo”. Löpvänligt i snöfall. Och så känner man sig vältränad. Springer (nåja) utan att ens bli andfådd.

…………………………………………………………………………….

10 tankar om “Kramvänligt

 1. Om det rör sig om den ”purple rain”, som en popobildad jumper endast har vaga begrepp om, har den högt ”joggindex”, då det åtminstone i reprisen är långa andninspauser. ”Juokse sinä humma” har lägre index och en operaaria med långa bärande toner har mycket lågt. Joggindex för den sång man klarar att sjunga obehindrat under löpningen multiplicerar man sedan med sin tröskelpulsen för att få aktuell puls.

 2. Det är en evig tur att bureborn inte har anledning att ta åt sig av startnumrets kommentar. Annars hade han fått fly till sina brevvänner på Fidjiöarna. Jag antar att startnumret syftar på mig, som är rund och god? I så fall får han vänta länge på sången.

 3. Jumper: Det här med joggindex gör mig aningen förvirrad… Rappa kan man göra i ganska höga farter. Det mesta förvandlas då till rap (eller rapp på svenska kanske?). Vad innebär det?

  Benet: Definitivt maffigt! 🙂

  Startnumret: Tildo har en poäng när det kommer till kroppsstorlekar. I övrigt sjunger jag hellre än bra. 😉

  Tildo: Är du rund och god? Min inre bild av dig är att du liten och spretig. Och riktigt charmig, som på ditt ettriga sätt ger startnumret en liten skrapa.

 4. I citatet av det gamla ordspråket låg naturligtvis inte någon värdering av eller alludering till Bloggägarinnans kroppskonstitution.

 5. Startnumret: Tro´t eller ej – men jag var rätt säker på att det låg till på just på det viset. Att du inte syftade på min kroppsstorlek, alltså.
  Men jag tyckte ändå det var sött av illbattingen Tildo

 6. Ja, rapp har lika högt joggindex som vanligt snack. Visslingens plats på joggindexskalan är jag osäker på. Att det går utmärkt att marschera och vissla har vi i alla fall sett på film.

  Angående Tildos kropp kan sägas att den är liten, klotformad och skallig samt har kövar i stället för fötter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s